Majka 23.08.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ktos pisał, ze gresy sa zimne. Ja nie mam takiego odczucia.http://foto.onet.pl/upload/2/99/_299251_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 23.08.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 ja jestem zwolennikiem drewna - dlatego parkiet lub deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 23.08.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Tylko drewno!Salon ma byc przytulny, wiec musi byc tam kominek, wygodne sofy i koniecznie drewno na podlodze. Inaczej sobie nie wyobrazam. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.08.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Zdecydowałem się zrezygnowac z podłogówki na rzecz parkietu dębowego w salonie.Nie wyobrażam sobie płytek .Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.08.2004 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Zdecydowałem się zrezygnowac z podłogówki na rzecz parkietu dębowego w salonie.Nie wyobrażam sobie płytek .Ale to są moje odczucia i rozumiem tych co maja płytki.Wiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 23.08.2004 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Parkiet, jasny - buk, klepka 22 mm gruba. Ułożona w kwadrat/szachownicę, 12 lat w salonie, malowana bondeksem wodnym 5 razy w 1992, do dzisiaj bez śladów zniszczeń. Wprawdzie mieszkanie jest w bloku, ale ........., i małe dziecko (było), i różne imprezy - urodziny - imieniny- święta itpd. W salonie nowego domu też będzie parkiet, też klepka 22 mm , też jasny buk, też w szachownicę, a lakier - jeszcze nie wiem(bo tyle tego na rynku), ale pewnie też bondeks. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 23.08.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Ja też mam buk, tak samo układany, i u mnie to katastrofa - szczeliny, drewno porozsychane, nigdy więcej taniego parkietu. Lepsze byłyby już chyba panele. Ja też uważam że w salonie parkiet, ale u mnie aż się prosi o podłogówkę w kuchni i połączonej jadalni z salonem:http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/D08r.jpg moja obawa jest taka, że w jadalni szurające krzesła poniszczą parkiet w pół roku, to samo dzieci przybiegające z podwórka i tarasu, a poza tym chyba nie ma sensu robienie podłogówki tylko w kuchni i jadalni, a w drugiej połowie pomieszczenia grzejników (tym bardziej że będzie kominek) - no właśnie pod kominkiem też muszą być płytkisama nie wiemporadźcie, wy wszyscy jesteście tacy mądrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 23.08.2004 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Tylko parkiet lub dechy (zaznaczyłem parkiet). Marzyło mi się ogrzewanie podłogowe ale zwyciężyła opcja podłogi drewnianej. Drewno zawsze dobrze wygląda i zawsze prawie do wszystkiego pasuje. Owszem przy intensywnym użytkowaniu niszczy sie jak wszystko czego się używa.mam położony w bloku jesion wszędzie poza łazienką - wygląda rewelacja, chodzi sie przyjemnie i nigdy nie jest zimny.(chodzę po domu na boso) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 23.08.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 No cóz - to spraw indywidualna. Nasze podejscie jest lekko nietypowe - nawet jak na to forum:- ogrzewanie wodne podłogowe- w salonie oczywiście drewno ale mozaika przemysłowa z merbau bo daje rózne kolory i jest przez to ciekawe. Grubośc ok 14mm i olejowana. Mam znajomych gdzie w domku na działce odległość z ogrodu do salonu wynosi 2 kroki i bywaja u nich tabuny gości - mozaika przemysłowa po olejowaniu - to jest to - praktycznie nie widac sladów zuzycia a i koszty sa niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 23.08.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 TERAKOTA (domek na wsi). Dla mnie - i sympatycznie i praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 23.08.2004 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 W planach w salonie ma być PARKIET... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 23.08.2004 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2004 Miała być podłogówka w salonie ale zrezygnowaliśmy z kilku powodow -wolimy parkiet i dywan ( a to dobre izolatory) niż płytki - płytki są śliskie i zimne a my lubimy biegać na bosaka -ogrzewanie (przemysłowe grzejniki rurowe) puścimy w podłodze i niskiej scianie pod dużym oknem (parapet - siedzisko na wysok. ok 0,5m). Tak więc w salonie parkiet płytki i podłogówka w holu łazienkach i kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 24.08.2004 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Ja też mam buk, tak samo układany, i u mnie to katastrofa - szczeliny, drewno porozsychane, nigdy więcej taniego parkietu. Lepsze byłyby już chyba panele. ...moja obawa jest taka, że w jadalni szurające krzesła poniszczą parkiet w pół roku, to samo dzieci przybiegające z podwórka i tarasu,poradźcie, wy wszyscy jesteście tacy mądrzy Ja też miałem buka i też miałem trochę kłopotów (buk jest podobno najbardziej wrażliwy na ewentualną wilgoć) dlatego teraz będę miał parkiet dębowy... ale zawsze parkier lub inne drewno np Barlinek na który namawia mne żona. Krzesła nigdy nie porysuja parkietu pod warunkiem, że obkleisz je od spodu filcem. Miałem tak 3 lata w poprzednim domu i nie było śladów od krzeseł. Dzieci to juz inna sprawa.... (nie wypowiadam się bo jeszcze ich nie mamy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 24.08.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Drewno, drewno i ..... jeszcze raz drewno.Ja zrezygnowałem w salonie z podłogówki na rzecz parkietu.Przecież w salonie najczęściej jest kominek i on zastapi tę podłogówke.Poza tym drewno mimo braku podłogówki daje wrażenie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 24.08.2004 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Cypek: a jeżeli kominek z płaszczem wodnym to aż się prosi o kafle i ciepełko pod nimi i bosą nóżką można też po nich biegać-ktos powie że tylko w sezonie grzewczym-ale u nas seon grzewczy trwa często 8mcy: z 2 tyg dobrej zimy(nie zawsze) a reszta to takie 0 do 10 C; cały pic polega na tym, że trzeba grzać po trszeczku ale stale. Zauważyłem,że najgorzej gdy wilgoć na dworze i jakieś 0 do +5. A gdy jest suchy mróz to jakoś nawet wydaje sie cieplej w domu. A propos podłóg to wybieram kafle ale nie rozumiem argumentu,że panele wyglądają sztucznie: nawet w mercedesie S klasy są imitacje drewna-jakos nikomu to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 24.08.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Ja w kuchni połączonej z salonem mam parkiet i jak na razie nie ma problemów, ale to prawda wsztstkie krzesła trzeba podklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 24.08.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 BK mądrze zrobisz, jak zastosujesz kafelki. . Wybierz kafelka w ciepłym, przytulnym kolorze. I jeszcze jedno - ja też mam takie duże okna-drzwi przy wyjściu do ogrodu i tam po 3 latach podłoga mi w tych miejscach wyburzała - zjaśniała. Zrobiła się taka żółtawa, słoneczna (mam dąb). Szczególnie Ciebie namawiam, bo wiem, że masz małe dzieci. Od wiosny do jesieni będziesz miała praktycznie cały czas otwarte drzwi do ogrodu, a dzieci będą latały z dworu do domu i z powrotem z piaskiem, czy mokrymi butami. A jak będzie piesek, to psie wilgotne futro świetnie trzyma piasek, który po wysuszeniu szybko spada na podłogę . Wierz mi KOCHAM drewno na podłodze, ale po tych doświadczeniach absolutnie wybrałabym kafelki, albo przynajmniej mocny olejowany parkiet przemysłowy. Nie ma lakieru, który wytrzymałby piasek, dzieci i psy. U siebie mam bardzo twardy lakier szwedzki półmat i nic to nie dało. . Praktycznie za rok mój dąb powinien być przecyklinowany, ale ile tych cyklinowań przetrzyma?! A tak na marginesie: baaaardzo dobrze rozplanowany jest ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 24.08.2004 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 Kafle,kafle i jeszcze raz kafle a pod nimi ciepła woda lub ciepłe druciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 24.08.2004 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 A latem chłodek od płyteczek i piwko jak postawisz na podłodze to sie nie ogrzeje- no!... TO JEST ARGUMENT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibicwikla 24.08.2004 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2004 A latem chłodek od płyteczek i piwko jak postawisz na podłodze to sie nie ogrzeje- no!... TO JEST ARGUMENT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts