swierol 19.06.2021 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Witam, cześć, czołem, siema dla na znajomych. Przyszedł czas na kombinowanie przy elewacji. Na jesień zamówiona jest ekipa do elewacji ale może się przydarzyć ze będą wcześniej dlatego tez pytam o radę już teraz. Kształt domu każdy widzi. Dach czarny, okna Irish Oak ( jaśniejszy od Winchesteru). Rynny srebrne, błyszczące. Tynk chce w kolorze białym i ma dylemat odnośnie koloru parapetów zewnętrznych i cokołu. Cokoł będzie miał 25-30cm więcej nie trzeba. Drzwi zewnętrzne będą w kolorze winchester. Jakiego koloru zrobić parapety? Przede wszystkim chciałbym parapety z kamienia ale jeżeli Waszym zdaniem inne niż podobne do okien to zły pomysł to Was posłucham i kupię blaszane winchestery. Zastanawiałem się nad jasno szarym granitem strzegomskim. Jak to według Was będzie wyglądało? A może czarne? Albo takie jasno brązowe? Granit wiadomo będzie taki nakrapiany:) A co z cokołem? Chciałbym aby kolor wizualnie obniżył budynek a przynajmniej nie wydawał się wyższy? Ten etap to dla mnie czarna magia. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 22.06.2021 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Co do parapetów, to czarnych na zewnątrz nie polecam. Ciągle widać na nich brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzy 23.06.2021 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Czarne parapety na zewnątrz jak kolega pisał to dramat. Mam u siebie i człowiek jedzie co chwilę na szmacie bo nie idzie na nie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 03.07.2022 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 A jednak zamontowałem czarne z aluminium 1,2mm i jestem zadowolony. Na szmacie nie latam bo nie ma takiej potrzeby. Aluminium jest gładkie i jak coś naleci to szybko samo sfrunie:) Wycieram przy myciu okien.Bardzo jasna elewacja z tymi parapetami i oknami w kolorze Irish Oak wygląda klasycznie ale i efektowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts