Daroll 05.12.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 witamco polecacie jaka firme wybrac ,chodzi o dachowke nie za droga i nie za tania a dobra ,sam myslalem o cementowej ale nie wiem jaka firme wybrac co mozecie polecic.Brass chyba drogi?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
energetyk 05.12.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2004 Ja mam Roben ze Środy Śląskiej. Fajna. Niestety wybór nie należał do mjie bo kupiłem dom juyż w stanie surowym. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 06.12.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witam! Ja mam Braasa Frankfurter czerwony klasyczny i jestem z niego naprawdę zadowolona. Spodobał mi się w folderach reklamowych, spodobał mi się na żywo i jeszcze bardziej podoba mi się na moim dachu. Nie mogę się napatrzeć! Jest dokładnie taki, jak we folderze! Co do ceny, to jest to rzecz względna - dachówka kosztowała nas ze wszystkimi akcesoriami dodatkowymi (boczne dachówki, wywietrznikowe, kominkowe, gąsiory, 3 stopy kominiarskie, 2 ławy, wyłaz, folia dachowa, wróblówka, 2 denka zakańczające gąsiory, taśmy kominowe na 2 kominy) 11 000 zł (dach 180m2, ceny na dwa miesiace przed wejściem do Unii, nieduży rabacik w poważnej firmie). Pewnie z blachodachówki byłoby jeszcze taniej, ale za nic nie chciałabym blachy. Na pewno gdybym dysponowała większą kasą kupiłabym ceramiczną karpiówkę nieangobowaną, też klasyczny czerwony i ułożyła ją w koronkę. Za ten "luksus" chciano od nas tylko o 4 tys. więcej, ale mieliśmy napięty budżet i wybraliśmy Braasa, czyli to co mi podobało sie zaraz po karpiówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.12.2004 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 dzieki ,a czy szykuja sie jakies promocje teraz na zime ,moze kupic i skladowac gdzie w magazynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.12.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Ja też myślałem, że Brass jest za drogi o oscylowałem w Euronita. Ale mój wykonawca miał lepszą cenę na Brassa więc ostał się Brass Celtycka brązowa. Wygląda - super, zdjęcia w dzienniku. Nie zbadane są wyroki - wykonawców Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.12.2004 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 a znajoma mam 2x s brasa czy sa jakies roznice w cenie i ilosci na m2??czy to cudo w twojej galeri to nie olokice żor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.12.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 sorki, ale do mnie "rozmawiasz" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 10.12.2004 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 sorki, ale do mnie "rozmawiasz" Pozdrawiam no masz w swojej galeri taki dom o nazwie cudo i pytam czy to nie z okolic żor zdjecie bo chyba to nie twoj dom?? z tymi lukami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.12.2004 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Aaaaaaaa o to "cudo" Ci chodzi !! Nie to nie mój dom, chociarz widziałem właściciela - ale kurde był bez świty i królowej nie widziałem Dom z okolic Warszawy i obawiam się, że rozleci się sam z zaniedbania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windcracker 10.12.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Mam Braasa celtycką czerwoną. Uważam , że jest super. Jeden kolor nie jak w najtańszych ceramikach pstrokacizna, niedroga - cały dach 340m2 i została paleta dachówki (ok.24m2) + pierdółki typy taśmy , wróblówki, wekafleksy, blacharka = ok 14tys PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.12.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 z tanich a dobrych to Prodach Primo (delikatny połysk, utrudnione porastanie, 100lat gwarancji) jest to nowy model, widziałem ją już na dachu bardzo ładnie wygląda, powłoka zbliżona do Nelskampa "Czysty połysk" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 10.12.2004 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Myśleliśmy o dachówce Euronit, klasycznej czerwonej "S" (widzieliśmy na dachu znajomych, ładnie), ale wykonawca stwierdził, że Braas ma własne te wszystkie dodatki i zawsze wszystko ładnie pasuje i dobrej jakości. Zdecydowaliśmy się na frankfurter, kolor ceglany, nieco "łagodniejszy" odcień klasycznego czerwonego. Dosłownie kilka dni temu wyniosło nas to (dach ok. 320 m2) niecałe 19 000,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 10.12.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Porównywalna z Brassem jest IBF, wybraliśmy kolor antracyt. Bardzo ładna, gładka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 11.12.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 W swim czasie interesowalem sie dach. cem. i moge powiedziec ze przy wyborze miedzy Brassem a Euronitem to zdecydowanie Brass. po prostu ladniejsza tzn sprawia wrazenie lepiej wykonanej. I z tego co pamietam to barwiona w masie. A jezeli macie wiecej kasy to proponuje Robena angob. - mam taka i jest sliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 11.12.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2004 Ja mam IBF brązowy, podwójne S. Myślę że jest dobrą dachówką. Zresztą każda rzezcz ma swoich przeciwników i zwolenników. Widziałem wiele domów z tą dachówką które mają już sporo lat i wszystko wyglądało dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 12.12.2004 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 A czy ten robien nie jest taki swiecacy?? bo widzialem dachy matowe ktore mi sie bardzo podobaja i takie błyszczace ktore mi sie niepodobaja bo wyg;adaja jak blachodachowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 12.12.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 A czy ten robien nie jest taki swiecacy?? bo widzialem dachy matowe ktore mi sie bardzo podobaja i takie błyszczace ktore mi sie niepodobaja bo wyg;adaja jak blachodachowka. Są bodaj 3 rodzaje wykończenia powierzchni dachówek ceramicznych Robena, jedne są bardziej matowe inne lśniące. Zobacz tu: http://www.roben.pl/upload_module/roben_produkty/opisy/roben_dachowki_nowy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 12.12.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Braz Robena jest lekko lsniacy co wlasnie nadaje mu uroku (opnia stronnicza-kazdy chwali co ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete 12.12.2004 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Braz Robena jest lekko lsniacy co wlasnie nadaje mu uroku (opnia stronnicza-kazdy chwali co ma) Ja tak w ogóle to mam ceglasty Frankfurter Braasa, ale sąsiad ma Robena czerwoną cieniowaną . Ale jak powiedział przedmówca każdy chwali co ma. Mnie ( i nie tylko) bardziej podoba się Braas. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 12.12.2004 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 ja nic nie chwale bo nic jeszcze nie mam poprostu nie podobaja mi sie dachy lsniace jak polerka ,wole matowa dachowke dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts