Annel 22.06.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Dzien dobry, Mam pytanie odnosnie piachu do zasypania fundamentow, Czy mozna jakos obliczyc potrzebna ilosc. Firma realizujaca moja budowa, po zakonczeniu stanu surowego otwartego, oswiaczyla , ze musze doplacic do piachu, gdyz zuzyli duzo wiecej niz bylo podane w umowie. Teraz jak dom juz stoi , nie mam jak tego sprawdzic. Bed wdzieczna za jakakolwiek pomoc, jak to ewentualnie da sie obliczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.06.2021 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 1m3 piachu to 1550kg Oblicz pojemność fundamentu i będzie wszystko jasne - tolerancja niech na całości będzie m3 i możesz negocjować co mówią, a co obliczyłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 23.06.2021 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 1m3 piachu to 1550kg . Przybliżona waga, i raczej piasek suchy jak pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 23.06.2021 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2021 Dzien dobry, Mam pytanie odnosnie piachu do zasypania fundamentow, Czy mozna jakos obliczyc potrzebna ilosc. Firma realizujaca moja budowa, po zakonczeniu stanu surowego otwartego, oswiaczyla , ze musze doplacic do piachu, gdyz zuzyli duzo wiecej niz bylo podane w umowie. Teraz jak dom juz stoi , nie mam jak tego sprawdzic. Bed wdzieczna za jakakolwiek pomoc, jak to ewentualnie da sie obliczyc. A dlaczego zużyli więcej? Jeśli źle coś obliczyli albo nie przewidzieli czegoś oczywistego to powinni brać to na klatę i trzymać się umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts