isia 06.12.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Przymierzam się do cyklinowania starej podłogi i mam dylemat. W innym pokoju polakierowli mi "półmatem" i mi sie nie podoba mimo iż panowie przekonywali mnie, że to JEST MAT. Dla mnie ten lakier ma za duży połysk. Chciałabym pokryć podłogę tak by była całkiem MATOWA! Czy są takie lakiery (jeśli tak to jakie) czy może lepiej pokryć olejem lub woskiem ? pozdrowieniaisia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 12.12.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 może panowie nie wymieszali lakieru bo dobrego matu prawie nie widać ,olej jest ciągle żywy i w miejscu gdzie się więcej chodzi będzie się wycierał i jest kłopot z utrzymaniem dobrego wyglądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izba 16.02.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2005 a ja bym wolał błyszczący lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 03.03.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Przymierzam się do cyklinowania starej podłogi i mam dylemat. W innym pokoju polakierowli mi "półmatem" i mi sie nie podoba mimo iż panowie przekonywali mnie, że to JEST MAT. Dla mnie ten lakier ma za duży połysk. Chciałabym pokryć podłogę tak by była całkiem MATOWA! Czy są takie lakiery (jeśli tak to jakie) czy może lepiej pokryć olejem lub woskiem ? pozdrowienia isia ja mam w mieszkaniu pomalowane lakierem BONA TRAFFIC, i to jest prawdziwy mat - moja rada: kup lakier sama i pilnuj jak go kładą. U mojej mamy zrobili tak, że nie chciało im się lakierować warstwami tylko wylali !!!! lakier na podłogę grubą warstwą poczym po jakimś czasie (widać ślad) rozmazali po reszcie podłogi. Jest to niezawodny sposób na uzyskanie połysku z lakieru matowego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts