jambos 22.06.2021 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2021 Obecnie posiadam licznik oraz przyłącze energii elektrycznej do budynku gospodarczego na działce, gdzie buduję dom. Chciałbym formalnie zmienić miejsce użytkowania energii z budynku gospodarczego na dom ponieważ mam już całą instalację w domu zrobioną. Czy coś trzeba spełnić, żeby zmienić miejsce wykorzystania lub w jakiej fazie musi być budowa (budynek jeszcze nie jest oddany do użytkowania), żeby nie było problemu z taką zmianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 28.06.2021 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Jaka aktualnie taryfa jest w umowie na budynek gospodarczy? Budowany dom musi mieć odebraną instalację elektryczną i taki wniosek z podpisanym odbiorem wysyłasz do Tauronu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 29.06.2021 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 W budynku gospodarczym mam G11. Czyli dokument potwierdzający wykonanie instalacji przez elektryka i wysyłać wniosek do Tauronu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 29.06.2021 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 https://www.tauron.pl/dla-domu/obsluga-i-pomoc/jestem-klientem/sprawy-techniczne/przeniesienie-licznikatu masz wszystko opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 30.06.2021 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) https://www.tauron.pl/dla-domu/obsluga-i-pomoc/jestem-klientem/sprawy-techniczne/przeniesienie-licznika tu masz wszystko opisane To znalazłem, ale ja nie chcę licznika przenieść. Licznik mam na słupie i tam zostaje. Obecnie mam wykorzystanie energii w budynku gospodarczym a chcę go legalnie wykorzystywać w budynku. EDIT: Wyjaśniło się. Należy wystosować pismo o zmianę zapisu w umowie z budynku gospodarczego na budynek mieszkalny i nie potrzeba żadnych zaświadczeń od elektryka o wykonanej instalacji w budynku. Zobaczymy czy rzeczywiście tak zadziała. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez jambos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts