michgre 25.06.2021 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Witam,Zakupiłem komin systemowy schiebel stabil do rekreacyjnego palenia w kominku w salonie.Proszę Was o pomoc na jakich wysokościach, gdzie co zamontować.czyli:- otwór ściekowy - jaka wysokość od posadzki, bo licząc stan 0, każdy różnie może mieć w zależności od izolacji;- drzwiczki wyczystkowe; - trójnik odprowadzający spaliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 26.06.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Odpływ w pierwszym możliwym pustaku (kamionce). Wyczystka zaraz powyżej. Czopuch pół metra od sufitu.I będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.06.2021 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Witam, Zakupiłem komin systemowy schiebel stabil do rekreacyjnego palenia w kominku w salonie. Proszę Was o pomoc na jakich wysokościach, gdzie co zamontować. czyli: - otwór ściekowy - jaka wysokość od posadzki, bo licząc stan 0, każdy różnie może mieć w zależności od izolacji; - drzwiczki wyczystkowe; - trójnik odprowadzający spaliny. Komin do kominka nie posiada odpływu kondensatu, bo w zasadzie go nie potrzebuje. Drzwiczki jak i trójnik wyjdzie Ci sam z systemu bo przecież nie będziesz przycinał rur ceramicznych aby uzyskać daną wysokość. Wyczystką zaczyna się początek komina a następnie jedna lub dwie rury ceramiczne i trójnik i dalej już rury. Wyczystkę daj w dostępnym miejscu tak abyś miał do niej swobodny dostęp, najlepiej naprzeciw kominka. Dojście do wyczystki najlepiej zrobić z tyłu w drugim pomieszczeniu. Co za ścianą z kominkiem masz za pomieszczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michgre 28.06.2021 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Otóż sam nie wiem jak zrobic? Czy sposób numer 2 także jest możliwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.07.2021 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Otóż sam nie wiem jak zrobic? Czy sposób numer 2 także jest możliwy? [ATTACH=CONFIG]457384[/ATTACH] Może być. "Odpowietrzenie" to dopływ powietrza do spalania, który musisz przenieść. Kup specjalną kształtkę przyłączeniową (adapter), żeby rura stalowa nie rozsadziła trójnika ceramicznego. Najlepsze są takie nakładane na trójnik, a nie wpychane do środka. Odpływ kondensatu to rozwiązanie do innych paliw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 03.07.2021 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Może być. "Odpowietrzenie" to dopływ powietrza do spalania, który musisz przenieść. Kup specjalną kształtkę przyłączeniową (adapter), żeby rura stalowa nie rozsadziła trójnika ceramicznego. Najlepsze są takie nakładane na trójnik, a nie wpychane do środka. Odpływ kondensatu to rozwiązanie do innych paliw.... Ta dziura to jakie odpowietrzenie? To jest napływ świeżego powietrza do kominka aby kominek nie zaciągnął powietrza z pomieszczenia. No chyba że mówimy o czymś innym bo wspomniałeś o kondensacie więc teraz ie wiem czy piszesz o kominie czy o dopływie powietrza pod kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts