sebasto 25.06.2021 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Nie wiem czy to właściwy dział - proszę o przeniesienie jeśli "źle trafiłem". Mam do pomalowania drewniane wrota do garażu. Pomalowane emalią, która zaczęła odpadać - widać pod nią drewno. Problem: Jak w miarę szybko usunąć łuszczącą się farbę? Skrobanie skrobaczką - upierdliwe i czasochłonne Szlifierka kątowa z tarczą z papierem ściernym, jest szybka, ale produkuje tumany pyłu, którego większość wyląduje w garażu - chciałbym tego uniknąć. Czy macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 25.06.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2021 Myjka ciśnieniowa, piaskowanie.Po takim zabiegu drewno może nie być gładkie, może mieć powierzchnię " szczotkowaną. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 27.06.2021 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Po opalarce drewno może być miejscami przypalone -zależy od precyzji i jasności koloru krycia ostatecznie. Uważam, ze szlifierka jest najlepsza o ile powierzchnia jest płaska w korzystny wietrznie dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.06.2021 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Albo faktycznie chemia zastosować i po odczekaniu ściągnąć dokładnie i szybko szpachelką . Bo chemia ulatnia się z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts