Matross 04.07.2021 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Beton był abnormalnie kruchy i o dziwnej strukturze, co potwierdziło badanie młotkiem Schmidta. Betoniarnia przyjęła to na gwarancji…tak jęk pisałem, to nie mój pierwszy obiekt. W tym przypadku było to tylko 18m3. Na mój poprzedni obiekt zamawiałem 300m3. Co dziwne, to obecnie zalany chudziak jest mocno związany ze ścianami i nie ma choćby najmniejszej ryski włosowatej. Ten poprzedni odwrotnie - folia zapewniła dylatację a i tak popękało. Moja rada - w żadnym wypadku nie dawajcie folii po chudy beton jak temp. powietrza przekracza 20 st. C. Zauważyliśmy, że całe mleczko spłynęło na dół folii, co mogło być jedną z przyczyn zaistniałej sytuacji. Jak powiedział technolog… mieszanka się „ugotowała”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts