bartolomeooo 26.06.2021 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Hej Mam kilka pytań dotyczących budowy szamba, na które nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie. 1. Czy wybudowanie szamba z np. bloczków betonowych (bez zbrojenia), następnie odpowiednio zaizolowane nie wystarczy? Stal jest bardzo droga i wydaje się być zbędna. Znajomy tak zbudował szambo z 20 lat temu i wszystko jest w porządku. 2. Drugie pytanie dotyczy (chyba) odpowietrznika - czy on jest niezbędny? Albo czy jeśli rurą kanalizacyjną idzie odpowietrznik na dach to nie wystarczy? Albo jeszcze inaczej - "nieszczelny" właz szamba nie stanowi od razu odpowietrznika? ;D Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolomeooo 26.06.2021 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Podejrzewam, że w tej wiosce żadnego certyfikatu wymagać nie będą... a jeśli chodzi o ceny, no to właśnie myślę, że budowa samemu łopatą, itd., wyniesie jakieś 20-30% kwoty gotowego, betonowego szamba.Dzięki wielkie za rzeczowe odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 26.06.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Gotowe szambo betonowe to ok 2500-3000. Przyjeżdża, hds wrzuca w wykop i wystarczy zasypać.Papiery w cenie. Murowanie, tynkowanie i hydroizolacja nie wyjdzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts