konop85 26.06.2021 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2021 Witam, mam problem a mianowicie położyłem już w salonie i sypialni panele o gr 8mm na podkładzie ekoporr 5 mm. Panele lekko uginają się w niektórych miejscach( po prostu podłoga jest miękka) co powoduje minimalne skrzypienie. Podłogi równe. Zostaly mi 2 pomieszczenia do położenia tych paneli i zastanawiam się czy to nie wina tego podkładu? Może zastosowac jakiś twardszy? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.06.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Sprawdź poziomość w tych pokojach podłóg. Najzwyczajniej tam gdzie skrzypi jest jakiś dołek. No może panele źle złączone i skrzypią pod naciskiem. Albo blisko meble stoją i delikatnie poszła w górę. Ale bez zdjęć to wróżba z fusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.06.2021 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Witam, mam problem a mianowicie położyłem już w salonie i sypialni panele o gr 8mm na podkładzie ekoporr 5 mm. Panele lekko uginają się w niektórych miejscach( po prostu podłoga jest miękka) co powoduje minimalne skrzypienie. Podłogi równe. W jaki sposób sprawdziłeś ? Łatą dł. 2,0 m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konop85 27.06.2021 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 tak, dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.06.2021 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Ile było nierówności w milimetrach?Możliwe że podkład poddaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konop85 28.06.2021 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Naprawdę w niektórych miejscach może z 2 mm ale w tych miejscach co trzeszczy rowniotko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 30.06.2021 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Masz dwa wyjścia łatwiejsze przyzwyczaić się i ewentualnie dla zminimalizowania odgłosu:narzucić wykładzinę , dywan gruby na te 3 cm włosia.Zdjąć panele i wypoziomować podłogi porządnie z wymianą podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts