ewamd 27.06.2021 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Jak w temacie potrzebuję ratunku! Mam powiększone otwory okienne z zamysłem założenia rolet zewnętrznych nadstawnych. Niestety decyzja zapadła niefortunnie i teraz po zagłebieniu się w temacie wolałabym mieć podtynkowe, nadproża już nie cofnę bo zalewany jest strop... natynkowe odpadają. Czy jest szansa cos z tym zrobic? Chodzi głównie o rewizję- wolałabym zewnętrzną. Gdzieś napotkałam nadstawne z zewnętrzną ale chyba nie są one powszechne? Czy ktos coś merytorycznie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 27.06.2021 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Zostają nadstawne.Czy lepsze nadstawne czy podtynkowe - ile ludzi tyle opinii.Przynajmniej nie będzie groźby przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 27.06.2021 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Okna już są ? Jak nie zamów je z poszerzeniami systemowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamd 27.06.2021 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 cos więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 27.06.2021 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 cos więcej? https://www.portosrolety.pl/it2000#prettyPhoto/2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamd 28.06.2021 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Okna już są ? Jak nie zamów je z poszerzeniami systemowymi coś więcej co to da itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 28.06.2021 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 coś więcej co to da itp.? Da to, że będą podtynkowe i powierzchnia przeszklenia będzie trochę mniejsza. O tym systemie jest sporo informacji w internecie, tylko trzeba chcieć i umieć to znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 28.06.2021 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Nie wiem o co chodzi powyżej. Nic się nie zmniejszy. Normalnie poszerzenia są pod drzwiami tarasowymi itp. np. A tutaj jak masz dziurę za wysoka o 20 cm np. to te 20 cm ci zatkają fabrycznym profilem Okiennym i okno nie jest od góry luźne. Takie poszerzenie ma grubość ramy okna i licuje z nią. Na do przyjdzie od zewnątrz roleta a od wewnątrz możesz do wykleić xpsem np i zatynkowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamd 28.06.2021 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Tak na babski rozum:nad okno dane jest poszerzenie systemowe, do tego montuje się roletę i wszystko z dwóch stron można wykończyć?Czy takie poszerzenie nie osłabia w jakiś sposób stabilnosci okna? Czy może to być zastosowane do okien tarasowych hs 300x 240 cm? Czy wtedy okno montuje się głebiej w murze, żeby schować kasetę pod ociepleniem? Może dla niektórych to banalne pytania ale po prostu się nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 28.06.2021 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Tak to wygląda: Na to białe przyjdzie roleta i tyle. Jeżeli teraz nad oknem masz zostawione puste miejsce na roletę, to te okna od góry mają żadne trzymanie. Od środka jest wnęka na roletę - ja to zalepiłem blokiem styroduru. Dalsze pytania szczególnie o HS to już do dostawcy okien. Zresztą takie wielkie okno bez górnego trzymania to architektowi też pogratulować pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 28.06.2021 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2021 Nie wiem o co chodzi powyżej. Nic się nie zmniejszy. Jeśli już jest nadproże pod zaplanowane okno to zrobienie miejsca na poszerzenie systemowe zabierze trochę przeszkleń. Jeśli nadproża jeszcze niem to tym lepiej. Mam w domu w ten sposób zamontowanych 5 okien / drzwi. POwinny być zdjęcia w moim dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts