pershing1899op.pl 27.06.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2021 Witam. Były u mnie robione tynki cw, na to 3 razy gładź. Ściany oraz sufity były idealnie gładkie. Jeden pokój zagruntowalem wałkiem i niestety czuć już chropowatość. Czy popełniłem błąd nakladając grunt wałkiem (jakaś farba gruntująca biała śnieżka).Chciałbym uzyskać po malowaniu idealnie gładkie ściany, coś jak lustro. Czy to w ogóle możliwe? Jakich farb oraz gruntu powinienem użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 29.06.2021 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Podzieli się ktoś opinią na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.06.2021 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Uważam że farba gruntująca to nieporozumienie, najlepiej użyć grunt albo Atlasa który jest uniwersalny i sprawdzony albo dedykowany dla danej farby.To że pojawiły się chropowatości może być przyczyna nie odpowiedniego oczyszczenia powierzchni po szlifowaniu.Walek do malowania powinien być z krótkim włosiem aby nie zostawiał "struktury" włosa.Malowałeś już farbą? Nie wiem jakiej wielkości ta chropowatość, jeżeli niewielka to jest w porządku bo tak wychodzi po gruncie po to aby farba miała lepszą przyczepność do podłoża, jak pomalujesz walkiem to powinno to zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_nygma 29.06.2021 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Nie wiem nie znam się na tym ale z doświadczenia u mnie , farba nakładana wałkiem czy pędzlem zawsze zostawi jakiś tam wzór , może nie sprawdziłem wszystkich rodzai wałków i źle dobrałem . Ale farby są gęste i nie zrobi się efektu lustra , chyba żeby poszukać jakichś specjalnych ? dosyć rzadkich farb i malować natryskowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.06.2021 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Pędzlem to jedynie można ewentualnie gruntować. Dzisiejszymi farbami nie maluje się pędzlem tylko walkiem i wałek dobiera się do podłoża.Farby są "gęste"? nie są. Są takiej konsystencji jakiej powinny być a efekt "lustra" uzyskasz i to bez natrysku, po prostu musisz kupić farbę z połyskiem a nie satynę, mat czy półmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.06.2021 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Szanowny Panie,Nakładanie farby wałkiem zawsze sprawi, że na ścianie pojawi się jakaś drobna struktura. To nieuniknione. W tym przypadku lepszym rozwiązaniem byłoby najpierw dokładne odpylenie gładzi oraz jej zagruntowanie cienką warstwą gruntu polimerowego, np. Śnieżka Acryl-Putz® GU40, co pozwoli jeszcze „zebrać” pozostałości pyłu z powierzchni. Dla uzyskania efektu „lustra” zalecam użycie farby nawierzchniowej o wykończeniu z połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 01.07.2021 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Problem jest taki, ze nie mogę znaleźć farby białej z połyskiem. Tylko mat i półmat. Pomoże ktoś? Ze śnieżki jest tylko do drewna i metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 01.07.2021 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Po sklepach mamy chodzić ? odpal google z wpisem swej miejscowości i zamów do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 01.07.2021 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Tu masz przykład na całą Polskę :https://www.google.com/search?client=opera&q=farba+ścienna+z+połyskiem+Snieżka&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 01.07.2021 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Odpalam Twój link i nie widzę tam z połyskiem. Jest farba matowa. Na stronie beckers brak farby z połyskiem (nawet nie ma takiej kategorii), jest półpołysk. Więc o jakie dokładnie farby chodzi? Pokaż choć jedna biała farbę połysk, obojętnie jaka firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 01.07.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 Ja używam często Dekorala i oni na pewno mają połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts