Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zepsuć lodówkę?

żonaadama

Recommended Posts

Hej. Pomocy!!! podpowiedzcie mi jak wykończyć starą lodówkę. Może nie jest jakaś strasznie stara bo ma jakieś 13-14 lat ale prądu ciągnie w ciul.

to lodówka mamy. Ma rozwalone drzwiczki zamrażalnika, raczej mrozi niż chłodzi i w sumie to nic w niej nie trzyma. No ale TO JEJ lodówka. No już różnych argumentów używałam łącznie z tym że prąd drożeje, że się do tego prądu nie dokłada, że zajmuje miejsce itp Żadna logika nie dociera. Mamy w domu drugą nowszą, może nie pierwsza klasa ale daje radę a tamta jest bo jest! a że jest niepotrzebna to ch... Mama ma już swoje lata i wytłumaczyć jej cokolwiek graniczy z cudem. Musze zepsuć tego grata bo niedługo nie wyrobie na prąd. Wstawianie gorącej wody dało tylko to że ją umyłam, dziabnięcie nożem nie wchodzi w grę bo będzie ślad (poza tym jest na niej z 15cm lodu), przecięcie przewodu albo rurki tez nie - sąsiad złota rączka za flaszkę naprawi. Co by w niej zepsuć żeby nie było widać a lodówka zaliczyła zgon?

No jak rurkę z freonem przetniesz, to już sąsiad nie naprawi...

Tam już dawno freonu nie ma od lat stosuje się inny gaz.

Do autorki wątku

Trzeba, aby nie zauważył złamać/ naderwać rurkę w jednym z zaznaczonych miejsc - delikatnie i po sprawie. :cool:

Po odwróceniu lodówki któraś z tych rurek jest zaślepiona i tak jakby odcięta - krótka tą rurkę wystarczy kilka razy zgiąć i układ

47e46a30444b9c36ca9489a95d14.jpg

się rozszczelni....co spowoduje trwałe "uziemienie" - grzanie lodówki.