sruba014 29.06.2021 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Hej. Na dniach chcę zakupić klimę kanałową na poddasze i ścienną do salonu na dole. Na g\orze mam 4 pokoje (3 po około 12m2 i 1 około 30m3) do tych małych pokoi doprowadzę 3 przewody 160 po około 3mb długości i do tego dużego pokoju pójdzie około 10mb też fi160 (do 3 małych pokoi zastosuję przepustnice co by za bardzo nie wiało). Jakiej wielkości klimę macie u siebie lub z jakimi się spotkaliście ażeby schłodzić pokoje i ogrzać w okresie przejściowym? Myślę o klimie około 3,5 lub 5kw chociaż bartdziej się skłaniam ku mniejszej jednostce - czy myślicie, lub macie doświadczenie, że te 3.5kw na górze dałoby radę? Na dole dam splita około 3kw do schłodzenia salonu 37m2 i korytarza... Z początku miała byś sama kanałówka 7kw jednak nie przebiję się przez teriwę kanałem fi 160 przez podłogówkę na górze. Stąd zostanę przy splicie na dole - koszt podobny. Klimatyzatory to Cooper hunter (w hurtowniach mówią, że to jest to samo co gree) Jednocześnie będę zakładał rekuperację (wreszcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts