sruba014 29.06.2021 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Hej. Na dniach chcę zakupić klimę kanałową na poddasze i ścienną do salonu na dole. Na g\orze mam 4 pokoje (3 po około 12m2 i 1 około 30m3) do tych małych pokoi doprowadzę 3 przewody 160 po około 3mb długości i do tego dużego pokoju pójdzie około 10mb też fi160 (do 3 małych pokoi zastosuję przepustnice co by za bardzo nie wiało). Jakiej wielkości klimę macie u siebie lub z jakimi się spotkaliście ażeby schłodzić pokoje i ogrzać w okresie przejściowym? Myślę o klimie około 3,5 lub 5kw chociaż bartdziej się skłaniam ku mniejszej jednostce - czy myślicie, lub macie doświadczenie, że te 3.5kw na górze dałoby radę? Na dole dam splita około 3kw do schłodzenia salonu 37m2 i korytarza... Z początku miała byś sama kanałówka 7kw jednak nie przebiję się przez teriwę kanałem fi 160 przez podłogówkę na górze. Stąd zostanę przy splicie na dole - koszt podobny. Klimatyzatory to Cooper hunter (w hurtowniach mówią, że to jest to samo co gree) Jednocześnie będę zakładał rekuperację (wreszcie) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/263280-klima-kana%C5%82owa-wasze-opinie-do%C5%9Bwiadczenia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts