totomasz 29.06.2021 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2021 Jak w temacie, planuje kocioł dwu funkcyjny gazowy czy część komina która przylega do ściany szczytowej mogę ocieplać styropianem ? Chciałbym uniknąć mostków termicznych. W załączniku widać część komina wychodzącą z garażu jednocześnie przylegającą do ściany szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.07.2021 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Zgodnie ze sztuką, nie. Styropian to materiał palny. A komin lepszy z materiałów niepalnych. Możesz tam dać wełnę. Oczywiście zaraz usłyszysz, że kupa ludzi ma sytro, i "nic siem nie dzieje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 03.07.2021 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Zgodnie ze sztuką, nie. Styropian to materiał palny. A komin lepszy z materiałów niepalnych. Możesz tam dać wełnę. Oczywiście zaraz usłyszysz, że kupa ludzi ma sytro, i "nic siem nie dzieje" Na zdjęciu jest komin murowany. Czy w przypadku podłączenia do niego pieca kondensacyjnego, który jednym kanałem pobiera pobiera powietrze, chłodząc jednocześnie rurę wyrzucającą spaliny, powstają warunki wykluczające ocieplenie komina styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.07.2021 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Hasło "komin". Dla mnie jest to jednoznaczne - budujemy z materiałów niepalnych. Oczywiście interpretacja współczesnego budowlańca często lewituje w kierunku "niepalności" systemu. A to zakłada użycie materiałów palnych, które właściwie zastosowane, stworzą....no właśnie CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts