Omega_WS 30.06.2021 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Witam Instalator montował u mnie piec Atmos. I tak patrzę na te podłączenia i rzuciło mi się w że do wężownicy schładzającej z tyłu pieca nie podłączył wody zimnej z wodociągu tylko ciepłą wodę z CWU. Dla mnie to trochę dziwne bo niby jak to schłodzić ? No chyba że tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 30.06.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Instalator montował u mnie piec Atmos. Współczuję wyboru kotła. Mało wydajny, prądożerny i grzejący komin. Dla mnie to trochę dziwne Najwidoczniej był "wstawiony" lub ..... że do wężownicy schładzającej Co to za wężownica?. Edytowane 30 Czerwca 2021 przez DUNIA.MD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 30.06.2021 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Wężownica schładzająca podłączona n/p pod sieć wodociągową, zabezpiecza kocioł przed uszkodzeniem (przegrzaniem) przy zaniku napięcia, bez zaniku ciągu kominowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 30.06.2021 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Wężownica schładzająca podłączona n/p pod sieć wodociągową, zabezpiecza kocioł przed uszkodzeniem (przegrzaniem) przy zaniku napięcia, bez zaniku ciągu kominowego. Nie pij już dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 01.07.2021 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2021 (edytowane) Nie ja jestem inwestorem więc nie decydowałem o wyborze pieca. Ale jest to piec w sumie rezerwowy bo główny jest gazowy. To układ schładzania już wbudowany w piec. Wszystko jest tak jak na schemacie porobione. Edytowane 1 Lipca 2021 przez Omega_WS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts