Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak górników załatwił praktiker

Recommended Posts

Witajcie,

Wiem, że niewielu z Was robi zakupy w Praktikerze ale...

Wspólnie z żoną odwiedziliśmy wiele sklepów, salonów

z panelami podłogowymi. Pech chciał, że upatrzyliśmy sobie

właśnie w Praktikerze panele w cenie 35.99.

W zeszłym tygodniu na wycieraczce znalazłem ulotkę, iz z okazji

Barburki właśnie Praktiker obniża ceny na wszystko o 10%.

Wstałem w sobotę rano, wziołem kasę do kieszeni i jadę...

Na miejscu MEGA niespodzianka: Cena paneli urosła na 37.99.

Dodam, że wcześniej nie było żadnej promocji.

Wniosek: ŻAL MI TYCH WSZYSTKICH LUDZI MYŚLĄCYCH, ŻE

ROBIĄ DOBRE ZAKUPY!!!

... oczywiście nie kupiłem paneli a do Praktikera nigdy nie pojadę.

Tomek

W Praktikerze chciałem kupić płytki, podobały się żonie, cena atrakcyjna (ok. 20 zł/m2). Wziąłem kasę jadę kupić a tu się okazało że na listwę dekoracyjną wydam więcej niż na same płytki, znaczy jakieś 3x droższe niż przeciętna cena. Suma sumarum kupię w "normalnym" sklepie i jak mi zabraknie parę sztuk to w każdej chwili je dokupię.

Tak się skończyły moje zakupy w marketach (zanim się zaczęły).

Krzysztof

wiecie co :)

pomijam kwestie zakupow w marketach gdyz nie raz spostrzeglem ze w sklepie za rogiem to samo wychodzi mnie taniej (wiadomo tu obnizka a na innym powyzka by wyjsc na swoje hehehe) ale ciagle zatanawia mnie pokutujacy mit slepej wiary w promocje i rabaty.

Ciagle nabieramy sie na jeden z podstawowych chwytow matketingowych jakich juz w szkole ucza :)

Tak jak i nastepny - ze cos dostajemy gratis ;) Juz nawet w gebe za friko bic nie chca ;) jak kiedys ;)

Nie podejmuje nigdy polemiki z klientem ktory zaczyna w te slowa - "Panie a ile u Pana teraz jest rabatu? Masz Pan teraz jakas promocje? Bo widzisz Pan - u sasiada (kila kilometrow obok jak sie okazuje hehehe) to daja mi 20% a ile Pan mi dasz?"

wiecie co :)

(...)Nie podejmuje nigdy polemiki z klientem ktory zaczyna w te slowa - "Panie a ile u Pana teraz jest rabatu? Masz Pan teraz jakas promocje? Bo widzisz Pan - u sasiada (kila kilometrow obok jak sie okazuje hehehe) to daja mi 20% a ile Pan mi dasz?"

I słusznie - żadnej polemiki. Trzeba, jak w markecie, przygotować sobie tabliczkę z ceną o 35% większą od obecnej. Wtedy nawet jak dasz mu 25% zniżki od nowej ceny to i tak o jakiś 1% do przodu będziesz ;)

A propo - przypomniał mi się dowcip o procentach ;) (właściwie jest to fakt autentyczny z pewnego niepolskiego miasta).

Droga dwupasmowa. Były korki. To przemalowano pasy tak żeby zrobić na niej 3 pasy. Czyli wielkie halo, bo zwiększono przepustowość o 50% !!!

Okazało się jednak, że przy takich wąskich pasach to ciągle stłuczki są i droga zablokowana przez wypadki. Przepustowość drogi praktycznie spadła.

Więc przemalowano z 3 pasów z powrotem na 2.

A w sprawozdaniu z działalności władz przed wyborami napisano o zwiększeniu przepustowości drogi o 17%!!!!

No, bo najpierw z 2 na 3 (wzrost o 50%) a później spadek z, 3 na 2 (czyli tylko o 33%).

Pozdrawiam

A ja 3 lata temu kupowałem w Leroy'u tani gres na balkon dla siebie i rodziców. Jako że czas miałem tylko w niedzielę więc wieczorkiem z moją Asią pojechaliśmy i kupiliśmy. Wyszło tak że następnego dnia musiałem po coś tam pojechać, a tu patrzę, te same płytki tansze, :o ale się wkurzyłem bo razem była różnica ponad 80 zl :evil: , no ale nic. Myślę sobie skoro piszą hasło, że zwracają 2x różnicę w cenie jeśli się znajdzie ten sam produkt ale tańszy, to ich zaskoczę i walę jak w dym i mówię, że znalazłem taniej, a pani pyta a gdzie, a ja że u was. :lol: Kobietę zatkało, nie wiedziała co ma zrobić więc zawołała kierownika. I checie wierzcie lu nie, ale gościu wypisał mi talon :lol: co prawda nie na 2x różnicę, ale normalnie na różnicę pomiędzy ceną z niedzieli, a poniedziałku.

pzdr