lestatfx 02.07.2021 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 (edytowane) Cześć Możliwe, że takie pytanie już padło, ale nie udało mi się znaleźć. Będę murował z Porothermu Wienerbergera 25 P+W (materiał już kupiony) i teraz stoję przed wyzwaniem kupna nadproży. Ekipa powiedziała abym kupił strunobetonowe - w projekcie mam żelbetowe i w sumie nie wiem czy to jest to samo. Poczytałem o tych strunobetonowych i są ok, ale zastanawia mnie wymiar- wszędzie widzę na szerokość 2x12 cm, a mój mur będzie miał 25 cm - czy to jest jakiś problem? Edytowane 2 Lipca 2021 przez lestatfx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 02.07.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 A nie lepiej kupić oryginalne Winerbergera. Znajdź w necie katalog rozwiązań ściennych Winerbergera dla ścian 25 i tam będziesz miał wszystko ładnie opisane i rozrysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lestatfx 02.07.2021 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 No właśnie tak by było najlepiej, ale z tego co widziałem to wtedy wychodzą x3 na jeden otwór - nadproże 23.8 Tu filmik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 02.07.2021 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Ja u siebie będę miał 4 i jeszcze styro w środku bo buduję jednowarstwową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 02.07.2021 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2021 Normalnie w konstrukcyjnej dajesz dwa strunobetonowe koło siebie, w działowej jedno. Sebixx, powodzenia w szukaniu nadproży systemowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 05.07.2021 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2021 Normalnie w konstrukcyjnej dajesz dwa strunobetonowe koło siebie, w działowej jedno. Sebixx, powodzenia w szukaniu nadproży systemowych... Wiesz ostatnio były dostępne od ręki i było ich tyle, że można było przebierać do woli. Ale może faktycznie masz rację jechać sprawdzić czy są kupić i zapomnieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts