Sztynbury 03.07.2021 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Witajcie.Można wykonać w filigranie bruzdownicą bruzdy o szerokości powiedzmy 18mm i głębokości 15mm pod przewód YDYP 3x1.5mm? Są jakieś przeciwwskazania?Dodam, że instalacja jest wykonana w ten sposób, że od włącznika kable są poprowadzone pionowo i prawdopodobnie nad stropem biegną do miejsca, w którym ponownie nawiercono otwory aby wypuścić je w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztynbury 03.07.2021 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 To jest budynek mieszkalny, wielorodzinny - po prostu blok. Do sąsiadów z góry nie chce mi się wchodzić. Chcę po prostu przesunąć dwa punkty światła. Jeden o pół metra, drugi góra o 20cm. Pytam bo gdzieś czytałem, że w filigranie raczej się takich rzeczy nie robi. Ekipa też robiła to sposobem przewiertów - tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztynbury 03.07.2021 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Blok już dawno stoi. Wszystko już jest na gotowo. Na suficie jest tylko gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.07.2021 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Witajcie. Można wykonać w filigranie bruzdownicą bruzdy o szerokości powiedzmy 18mm i głębokości 15mm pod przewód YDYP 3x1.5mm? Są jakieś przeciwwskazania? Po co tak głęboko?? Nie tynkuj tego gipsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 03.07.2021 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 Nie tynkuj tego gipsem. A czym? I dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztynbury 03.07.2021 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) Po co tak głęboko?? Nie tynkuj tego gipsem. Boję się, że się przewód odznaczy. QUOTE=henrykow;8065114]Np Knaufem MP75. MP 75 bardziej się nada od Rotband? Edytowane 3 Lipca 2021 przez Sz@tynbury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.07.2021 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2021 A czym? I dlaczego? Jeżeli zabezpieczysz stal przed korozją to może być.gładź gipsowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts