Danajot 26.08.2002 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 czy jest różnica w cenie między położeniem płytek w karo a "prosto" ? Ile więcej procentowo należy dokupić płytek przy położeniu w karo , a ile przy prostym ułożeniu ? (więcej niż wymierzone metry kw.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2002 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 U mnie nie było różnicy ani w cenie roboty ani w ilości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 26.08.2002 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 "fachowiec", który ma u mnie kłaść płytki powiedział, że w karo jest drożej i większy odpad.Jeżeli mataczy przed rozpoczęciem robót , to co będzie dalej !. Muszę się zastanowić w takim razie nad zmianą płytkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 26.08.2002 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 czy wszyscy mają takie doświadczenia jak Jaro ? chciałabym mieć pewność rozmawiając z płytkarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2002 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Dano, ja też sie z tym spotkałam. Nawet sporo chciał więcej.(Warszawa) Wszyscy chcieli więcej z powodów , ktore podałaś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 26.08.2002 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 jeżeli chodzi o materiały to kleju idzie tyle samo, płtyek niestety nieco więcej gdyż każdą znajdującą sie przy ścianie trzeba uciąć, a nie zawsze odpad daje się wykożystać gdzie indziej i z tego samego powodu cena za robociznę będzie większa zależnie od miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2002 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 No cóż, mój fliziarz już na starcie nie był najtańszy. Ale za to nie ma problemu z wzorami, szlifowaniem, dopasowywaniem, ew. przeróbkami gniazdek - wszystko jest w cenie. Co do odpadów przy wzorze "w karo" sam możesz to sprawdzić - wystarczy znać rozmiar płytek. Jest z tym trochę zabawy, ja użyłem do pomocy programu ABCFLow ale można to narysować na zwykłym papierze milimetrowym.Kupując płytki pytałem fachowca ile mam zamówić ? Powiedział: ilość m2 + 10%. Potem zmieniliśmy sposób ułożenia i ponieważ płytki już były w domu, ustaliliśmy, że jak braknie to dokupimy. Nie brakło.Stąd mój wniosek: że układanie "w karo" nie powoduje zwiększenia zużycia ponad zakładaną na wstępie normę (u mnie 10%). [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dnia 2002-08-26 12:21 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 26.08.2002 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Dziękuję za odpowiedzi, wniosek dla mnie -nie upierać sie za bardzo _________________ DJ [ Ta Wiadomość była edytowana przez: danajot dnia 2002-08-26 14:24 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2002 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 JARO! Co to za program i gdzie go można dostać?TOMek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts