Marek1719517356 08.07.2021 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Witam Okno fix zespolone jedna rama z drzwiami balkonowymi. Czy wersje B da się wykonać w materiale plastyk, aluminium, drewno? Okno fix oddzielnie ściana drzwi balkonowe. Czy wersje A da się wykonać w materiale plastyk, aluminium, drewno? Szyby 4mm, 6mm? Szyby zwykłe czy hartowane ? Elewacja zachodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 08.07.2021 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Miałem podobny dylemat tyle, że fix do samej podłogi. Przy tej wilkości fixa szyby już 6mm i jak takich samych nie zastosujesz w drzwiach balkonowych to widok z obu okien może się delikatnie różnić. Dlatego ja fixa podzieliłem na dwie równe części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.07.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Wersji B nigdzie nie spotykałem. Zakładam, że jakby ktoś chciał, to da radę wykonać (raczej nie powinien). Tylko po co? By zapłacić extra za transport i montaż oraz drożej w przypadku jakiejś awarii? Takie okna zawsze są łączone na budowie, w przypadku plastiku powinien być to łącznik statyczny (extra dopłata) O szybach wyżej napisał kolega. Absolutnie 6mm, o ile nie grubsze (to prawie 5m2 szkła). Drzwi - bardzo duże, wysokie. W plastiku na pewno będą problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek1719517356 08.07.2021 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Dziękuję za odzew 1.Pakiet szybowy w plastykuJakie wymiary zastosować? drzwi i fixa tak aby było bezpieczne 2. Okno fix oddzielony ściana drzwi balkonowe fix 250 x 200 Drzwi 107 x 240 Szyby 6mm Aluminium czy drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.07.2021 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 Bezpieczne będą każde, prawidłowo dobrane. Duże firmy raczej przestrzegają norm. Widziałem kiedyś okno z mniejszej (aktualnie mającą o sobie mniemanie), gdzie pakiet szybowy uginał się pod dotknięciem palca. Klient szukał tanio to i tak dostał. Konkretnie na to pytanie odpowie sprzedawca. Nie ma takich na forum, więc musisz udać się do dwóch -trzech lepszych salonów i porozmawiać na żywo. Dla mnie każde okno o wymiarze 107x240 (nawet w drewnie) jest ryzykowne. Robiłem takie w plastiku. Póki co nie miałem z tym problemów, ale sobie bym takiego nie zrobił. Gwarancja się kiedyś skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekrk 09.07.2021 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2021 (edytowane) Bierz opcję A bo grubość konstrukcji będzie. Mam takie balkonowe i działa ok.Alu aliplast, zawiasy ukryte. Gabaryty konstrukcji: 1 055,0 x 2 375,0 [ mm ]Poz. 7 Superial Drzwi balkonowe bez progu (SP622) Kolor pozycji: IGP S2 713862Szklenie: 53GL P2x4x4U0.5 37dbWaga pozycji: 113,5 kgUw konstr.:1,0 [W/m2K]Okucia: RU Chrono Standard (1.Rozwieranie 2.Uchylanie)+Klamka trzpień 7mm+Nie+Nie+NieKlamki: KLAMKA TOULON CZARNADodatki: Zatrzask balkonowy DELUX RAL wg. opisu;PVC503 Listwa podparapetowa PVCŚwiatło przejścia: Brak x BrakPróg w konstrukcji: alu z przekładką termiczną Edytowane 9 Lipca 2021 przez maciekrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 10.07.2021 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Dopytam się dla pewności. Mam otwór 3000x2250. Podłoga +23,5cm czyli taka wysokość ciepłej podwaliny (klinaryt/XPS). Docelowo podział na 3 kwatery (typowe drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem + fix).W ofercie:profil SCHUCO SI 82 LIVING RU-R/RURUCHOMY SŁUPEK KONSTRUKCJA W 2 OSOBNYCH RAMACH Czy taki układ na tym profilu pod względem technicznym (sztywność, itp.) jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pvcwindow 12.07.2021 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Jeśli będzie odpowiedni podział konstrukcji gabarytowo oraz odpowiednia statyka włącznie z łącznikiem statycznych który to będzie łączył oraz solidny montaż będzie ok - najlepiej dopytać się producenta / sprzedawcy czy i jak widzi obliczenia statyczne dla takowej konstrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts