silencer7 08.07.2021 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Pytanie z racji pory roku może trochę nie na czasie, ale niestety już teraz wisi przede mną widmo tego, że będę musiał przetrzymać wymurowane ściany przez najbliższą zimę (bez wieńca).Jak waszym zdaniem mógłbym zabezpieczyć ściany oraz chudziaka przed wodą? Ściany są z betonu komórkowego H+H więc wodę ciągną mocno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 08.07.2021 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2021 Na krawędzie ułożyć folię i obciążyć deską, chudziaka nie zabezpieczać, jeśli napada dużo śniegu - szuflą odśnieżyć przed lub w roztopy.Gdybyś jednak obawiał się aury - nie wiadomo jaka będzie tej zimy dla ochrony można zabezpieczyć rozścielając na całości chudziaka czarną folię i obciążyć deską/kantówką, łopatą piachu. Będziesz miał pewność , że po zamarznięciu wody na powierzchni nie będzie się kruszył i nie ulegnie uszkodzeniu. Napisałem i tak i tak bo są różne "szkoły" jedni zabezpieczają inni nie - ja bym zabezpieczył bo jestem leniwy i obserwowanie pogody bo coś tam może się "popsuć" i specjalnie jechać nie jest moją mocną stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts