Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powietrzna pompa ciepła Vaillant vwl 125/5as

To_maszom3

Recommended Posts

A co mnie obchodzi twój projekt. No tak weekend to dynia dymi. Prosiłem wczoraj o opis ściany czterowarstwowej jak również ustawienia CWU w wersji H

Czyś byś zapomniał?

Masz na forum asolta to go zapytaj. On robi to zawodowo.

A pajac jest z ciebie--Od roku wylapuję twe wpadki i z PC I ten filmik i o tym że grzanie ciągłe to nie jest komfort itd. Jest tego naprawdę dużo.

Edytowane przez -voymar-

Tu chcę odpowiedź

Dużo ludzi zamiast tradycyjnych fundamentów dawało -( płytę fundamentową ) a zwłaszcza tam gdzie był podmokły teren. Z drugiej strony było to łatwiejsze w wykonaniu. Dzisiaj przy stawce stali ok 6k nie wiem . Liczyc mi się nie chce bo mi to nie jest potrzebne. Prawidłowo wykonana płyta powinna być odizolowana - a zwłaszcza płyta Na fundamentach dawało się izolację ( to był mus ) lecz wylewki to już róznie w zależności jakie było przeznaczenie pomieszczeń. Tak było i robiło się różnie.

Tak że przestań tu grać mądralę bo tak jak ty masz to pewnie mało kto ma aby izolacji nie dawać- z czym się to wiąze nie zamierzam tłumaczyć. Ale odnośnie zapotrzebowania to mądrości nie pokazuj bo mój jak i wielu innych dom to mur czterowarstwowy .Twoje badziewie ze ścianką 33cm+ nawet 20cm styro ma się ni jak do dawnego budownictwa czterowarstwowego ,W domu aby było w miarę ciepło trzeba walić metry styropianu od zewnątrz. Przyszła taka głupota z pojedynczym murem i nikt z budowlańców nawet nie chce słyszeć aby stawiać inny. A jak już to 120k.

Już mądrości z PC i ustawieniami pokazałeś miesiąc temu. Tak że zluzuj majty . Powodzenia Zyczę.\

PS. Fakt na forum nie jest- lecz mój kolega ma płytę i rurki na tym . Lecz wykonane ze sztuką budowlaną. A nie na pałe jak u ciebie.

Jeszcze raz powodzenia.

I tu masz swe mądrości

Cyt.Oczywiście mam płytę odizolowana od gruntu, tylko 20cm styropianem.

Ale odizolowanej od wylewki i podłogówki nie mam wogole.

A co mnie obchodzi twój projekt. No tak weekend to dynia dymi. Prosiłem wczoraj o opis ściany czterowarstwowej jak również ustawienia CWU w wersji H

Czyś byś zapomniał?

Masz na forum asolta to go zapytaj. On robi to zawodowo.

Ja robię to samo co Asolt ale nie zawodowo tylko amatorsko ;)

A na ucho zdradzę Ci, że mamy takie same programy do obliczeń ;)

Za płytkim jesteś człowiekiem, żeby to zrozumieć...

Nie no,jak tak bardzo chcesz tą odpowiedź to nie mogę Ci jej nie udzielić.

Proszę:

http://pl.sankom.net/do-pobrania/programy-probne

Myślę, że to Ci wystarczy ;)

Miki!!!!! z drugiego wcielenia . Skoro Audyty masz w jednym palcu to czekam na wykład odnośnie ścian czterowarstwowych . Pewnie to SUPER przedstawisz

Tyle wpadek od lutego i dalej to samo ty chyba bez FM i nic nie wnoszenia na forum żyć nie możesz.

Omijasz niewygodne zagadnienia . Chyba bedzie lepsze dla obu jak cie dam jako pierwszego do ignorowanych. Ulży ci się i dalej będziesz kręcił forumowiczów. Tylu ludzi ci pisałi Jak to z PC chciałeś dzialać i co ? Zwaliłeś na innych .

Ale tak to jest jak się mieszkało w bloku i płaciło co miesiąc kilka stów . Spało z głową przy grzejniku ( Bo tak pisałeś ) a teraz się ma dom i myśli się że ---Ale jestem zdolny bo koszty utrzymania mi spadły. Nikt tak nie ma jak JA. Otóż wielu ma i to znacznie lepiej, i drewnem dogrzewać nie musi.

Brakło by całej strony aby te twe wpisy skomentować.

Edytowane przez -voymar-

Ja robię to samo co Asolt ale nie zawodowo tylko amatorsko ;)

A na ucho zdradzę Ci, że mamy takie same programy do obliczeń ;)

Za płytkim jesteś człowiekiem, żeby to zrozumieć...

Ja tez za bardzo nie rozumiem, nie rozumiem tego ze ktos do amatorskich obliczen uzyywa dosc drogiego oprogramowania. Tym bardziej nie moge tego zrozumiec bo zwsze wyszukujesz najtansze mozliwe rozwiazania, a tu drogie oprogramowanie do amatorskiej zabawy. Nie spodziewałem sie tego po Tobie.

Ja tez za bardzo nie rozumiem, nie rozumiem tego ze ktos do amatorskich obliczen uzyywa dosc drogiego oprogramowania. Tym bardziej nie moge tego zrozumiec bo zwsze wyszukujesz najtansze mozliwe rozwiazania, a tu drogie oprogramowanie do amatorskiej zabawy. Nie spodziewałem sie tego po Tobie.

Traktuj gościa z przymrużeniem oka . To taki bajerant, dał dużo powodów do tego aby mu nie wierzyć co wypisuje.