aparatkanon60d 10.07.2021 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Witam Posiadam w domu instalację fotowoltaiczną 3kw. Od pewnego czasu w aplikacji od falownika zauważyłem dziwne zachowanie, w dni słoneczne, około godziny 10 następuje duży skok .Poniżej zrzut ekranu z aplikacji od falownika GOODWE. Czy to jest awaria falownika ? Proszę o pomoc. Nadmienię że gdy go wyłączę około godziny 8 i włączę ponownie skok nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppred 10.07.2021 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Pokaż jeszcze wykresy prądu i napięcia na stringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 10.07.2021 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 A czy czasami o tej godzinie nie następuje "zejście cienia" z paneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aparatkanon60d 10.07.2021 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 "Pokaż jeszcze wykresy prądu i napięcia na stringu." Mogę pokazać wykresy i napięcie - ale nie wiem co mam zrobić, nie znam się tak dobrze na elektryce. Mam miernik "chiński". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 10.07.2021 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 (edytowane) "Pokaż jeszcze wykresy prądu i napięcia na stringu." Mogę pokazać wykresy i napięcie - ale nie wiem co mam zrobić, nie znam się tak dobrze na elektryce. Mam miernik "chiński". Wykresy napieć oraz prądu powinieneś znaleźć w aplikacji. Ale przyjrzyj się panelom przed 10, byc moze któryś jest zacieniony. Tak jak napisał kulibob, wygląda na poranne zacienienie. Edytowane 10 Lipca 2021 przez mac_612 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aparatkanon60d 10.07.2021 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Dziękuję , sprawdzę najpierw zacienienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts