Gagata 06.12.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Było tak: wzięłam hipoteczny w CHF 3 lata temu. Teraz jak wiadomo warunki są dużo lepsze a inne banki BARDZO CHĘTNIE przejmą mój kredyt (tak to w każdym razie wygląda w reklamówkach owych banków..). poszłam więc porozmawiać do jednego z nich, dowiedziałam się jakie papiery im musze przynieść aby się zastanowili nad przejęciem mojego zadłużenie (miałam w moim banku 4,9% proponowali mi w nowym wstępnie 3,7). Poszłam więc następnie do mojego banku i mówię tam Panu: "Jestem w trakcie przenoszenia kredytu, który 3 lata temu zaciągnęłam u Was. Najchętniej bym się oczywiście nie przenosiła , bo mi tu u Was dobrze (fakt, sympatyczne układy), czy coś by można negocjować...?? A Pan na to -TAK. Proszę napisać pisemko (podyktował mi), a jutro zadzwonić. Na drugi dzień rano - dzwoni telefon - i co słyszę- "Możemy Pani zaproponować obniżenie oprocentowania do 3,4. Nic więcej nie dało się zrobić.... "(!!) Ja na to - co powinnam zrobić jeśli się zdecyduję i zostanę - jaka jest dalej procedura? Nic już Pani nie musi robić - słyszę - od następnego miesiąca ma Pani już naliczany mniejszy procent.... "A tak poza tym, to wie Pani, nie zawsze się opłaca kredyt przenosić, ipt. itd.......opłaty dodatkowe, ... to tylko tak korzystnie w reklamach wygląda....etc" No i co Wy na to????? Acha, i jeszcze usłyszałam, że jak będą jakieś promocje, to zaraz dadzą mi znać.... Rozumiecie - gdybym się nie upomniała to dalej, frajerka, płaciłabym większe oprocentowanie! Ludziska - walcie do swoich banków!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 06.12.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Było tak: ... a w jakim banku, zdradzisz nam ? Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P__S 08.12.2004 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 No to masz Gagata szczescie,Ja podobnie jak Ty, kredyt mam od trzech lat, aktualnie chyba na 4.7%. W ciagu ostatnich paru miesiecy trzy razy pisalem stosowne pisma do naczalstwa Millennium Bank SA - i nic. Wiec zalatwiam wykupienie tego kredytu kredytem zaciagnietym w innym banku, choc to dodatkowe koszty. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 08.12.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Zawsze ziarnko do ziarnka. Ale zastanawia mnie, że wszyscy podają stopę procentową dla CHF jako stała, a chyba normą jest, że jest to LIBOR (zmienny) plus stała marża. Autentycznie macie w umowach stałe oprocentowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darks 08.12.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 właśnie, co to za bank? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 08.12.2004 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Mój to KredytBank. Od początku sprawę kredytu załatwiałam z jedną miła panią, z którą się kontaktuję (lub ona ze mną) w sprawach dotyczących kredytu. I do niej też trafiło moje pismo ( w dniu, kiedy wówczas tam byłam w wiadomej sprawie nie było jej już w pracy dlatego obsługiwał mnie jakiś OBCY PAN...). Ja myślę, że nawet jeśli nie jest to standard to trzeba próbować. Jeśli są precedensy - to już coś. Pewnie, że każdy bank rządzi się swoimi prawami, ale jest jeszcze coś takiego jak prawa rynku! Nie wierzę, żeby bankom nie zależało na (spłacających wszystko w terminie!!!) kredytobiorcach - przecież z tego żyją Nie znam niestety dokładnie struktury oprocentowania (co jest stałe, co zmienne i CO JEST CZYM ), ale wiem, że teraz będę mieć ratę o ok. 15% niższą. Z czego baaardzo się cieszę Życzę powodzenia i wytrwałości - także w przenoszeniu kredytów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P__S 09.12.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Witam raz jeszcze, Chce tylko dodac, ze nie popelnilem zadnych uchybien w stosunku do umowy kredytowej: budowa zgodnie z harmonogramem, zadna z rat splacanego kredytu nie miala chocby jednego dnia opoznienia. Ot, po prostu taki bank. Potencjalni kredytobiorcy omijajcie Millenium Bank SA szerokim lukiem. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2005 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Sprawdziałam dokładnie i to , co bank obniżył w moim przypadku to, właśnie, jego prowizja. I o to można powalczyć... A ja wiem, że większość z nas płaci wyszystko w terminie I własnie o to chodzi, że o takich klientów bank powinien dbać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.01.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Ja też próbowałam, ale nie chcieli renegocjować PKO BP taki fajny nie jest (zreszta w ogóle fajny nie jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gochasz 03.01.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 marta- to zmień bank, potwierdzam, że w Kredyt Banku można negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 03.01.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Gagata, kombinuj dalej. Ja mam w CHF 2% marży, a Libor jakies 0,8% chyba jest, wiec w sumie 2,8 jest w zasiegu reki. Nie chce Cie dolowac (ani siebie), ale np w BPH mozna zejsc w okolice 2 % (Libor plus marża). Wiec cokolwiek powyzej 3% to już żdzierstwo. Nie chce mi sie tam iśc i robic zadymy, ale w koncu pojde, bo te 2,8% zaczyna mnie kłuć w oczy, jak widze plakaty z ofertami na 1,95%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 03.01.2005 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Nie łatwo mnie teraz zdołować - Cieszę się,że płacę mniej póki co, a za czas jakiś może znów podejmę próbę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 03.01.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 marta- to zmień bank, potwierdzam, że w Kredyt Banku można negocjować Zmienię na pewno, tylko jakoś zabrać się za to nie mogę Ale chyba już czas ten nastał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts