Arwz 13.07.2021 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Dotarłem do momentu, gdzie wybudowano w granicy działki ZLK. W środku jest miejsce na licznik, którego nie ma jak na razie.Teraz nie do końca wiem co dalej? Fakturę zapłaciłem jeszcze mam wypełnić: Zgłoszenie gotowości instalacji odbiorczej Klienta do przyłączenia do sieci elektroenergetycznej (dla grupy V i VI - do 40 kW)https://innogystoenoperator.pl/files/2021-06/45zgloszenie-gotowosci-instalacji-odbiorczej-dla-grupy-vivi-do-40-kw-2021-05-28-2-v2-active.pdf Trzeba najpierw wykonać i przyłączyć eRBetkę? tylko jak podpiąć skoro nie ma dostępu do ZLK. Można tylko wyłączyć S-ki, które są przed licznikiem. Czy najpierw licznik a dopiero potem eRBetka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 14.07.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Skoro musisz zgłosić gotowość instalacji odbiorczej Klienta do przyłączenia do sieci, to przydałoby się, żeby jakakolwiek instalacja istniała, nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 14.07.2021 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Skoro musisz zgłosić gotowość instalacji odbiorczej Klienta do przyłączenia do sieci, to przydałoby się, żeby jakakolwiek instalacja istniała, nieprawdaż? prawdaż, tylko jak ją wykonać skoro do skrzynki nie można się dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimowyAlkoholik 16.07.2021 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Nie rozumiem, jak nie można się dostać, skoro "eski" przedlicznikowe są dostępne? Skrzynka jest zaplombowana? Bo klucze energetyczne do jej otwarcia każdy w miarę ogarnięty elektryk mieć powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ololek 16.07.2021 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 U mnie 2 dni temu też dali skrzynkę do działki. Mam zabezpieczenie zalicznikowe ale esek przelicznikowych już nie A co najważniejsze zostawili mi klucze do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.07.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 prawdaż, tylko jak ją wykonać skoro do skrzynki nie można się dostać? Tak piszą bo tak muszą a prawda jest taka że podpisujesz umowę z ZE na dostawę prądu i płacisz im od podpisania umowy co miesiąc za prąd i tak naprawdę nie musisz mieć instalacji odbiorczej. Gotowość instalacji nie oznacza jednoznacznie jej podłączenia, oznacza to że jest ona gotowa do podłączenia. Jeżeli masz erbetke to masz już "instalację odbiorczą" gotową w każdej chwili do podłączenia i to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 16.07.2021 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Nie rozumiem, jak nie można się dostać, skoro "eski" przedlicznikowe są dostępne? Skrzynka jest zaplombowana? Bo klucze energetyczne do jej otwarcia każdy w miarę ogarnięty elektryk mieć powinien Już tłumaczę W tym modelu skrzyni są zamontowane małe drzwiczki (klapka) na klucz energetyczny. Dzięki czemu mogę się dostać do samych S-ek. Licznik można zobaczyć przez małe okienko. Natomiast sama skrzynka jest zamknięta na jakiś rodzaj klucza LOB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 16.07.2021 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Tak piszą bo tak muszą a prawda jest taka że podpisujesz umowę z ZE na dostawę prądu i płacisz im od podpisania umowy co miesiąc za prąd i tak naprawdę nie musisz mieć instalacji odbiorczej. Gotowość instalacji nie oznacza jednoznacznie jej podłączenia, oznacza to że jest ona gotowa do podłączenia. Jeżeli masz erbetke to masz już "instalację odbiorczą" gotową w każdej chwili do podłączenia i to wystarczy. no to jak wypełnić ww. dokument dla eRBedki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.07.2021 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 no to jak wypełnić ww. dokument dla eRBedki? Napisz że masz gotowa instalacje do podłączenia. Nikt z ZE nie przyjedzie sprawdzić, im chodzi tylko abyś płacił. Nie miałem w umowie podanego terminu podłączenia się do ZKP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebixx 19.07.2021 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 (edytowane) Generalnie to są specjalne druki do zgłoszenia instalacji odbiorczej. Druk ten podpisuje uprawniony elektryk. Czasami do takiego oświadczenia chcą ksero uprawnień. Zabezpieczenia przedlicznikowe założą ci kiedy otrzymają od ciebie to oświadczenie (druk). Kluczyk jest po to by wprowadzić do szafki kabel i go podłączyć pod listwę zaciskową. Na dole szafki w ziemi (trzeba odkopać) powinna być rurka przez którą ten kabel trzeba wcisnąć tak by doszedł do listwy zaciskowej. Najlepiej weź elektryka, który to zrobi i na koniec podpisze oświadczenie (druk operatora). Edytowane 19 Lipca 2021 przez Sebixx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 19.07.2021 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2021 elektryka to wezmę, Ale wolę wiedzieć co i jak, bo nie wiadomo na jakiego elektryka się trafi. Powie, że wie a potem... mnie prąd kopnie. I co mi z tego, że będę mógł dochodzić od niego odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 24.07.2021 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 ten post powyżej to chyba żart?instalacja w budynku jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arwz 30.08.2021 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 ten post powyżej to chyba żart? nie. A dlaczego takie podejrzenie? instalacja w budynku jest? nie ma jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts