Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzień Grupy Szczecińskiej

Recommended Posts

Aby nikomu nie przyszlo do glowy ze, z Grupa Szczecinska sie nie identyfikuje, postanowilem wtracic dawa zdania o sobie. W Grupie jestem ledwie po "inicjacji" na poziomie stazysty co po trosze odzwierciedla moje zaawansowanie w temacie budowy ktora mam nadzieje ruszy na wiosne - obrzeza Szczecina. Pozdrowienia dla sympatycznego grona :) .

Piotr.

No to teraz Ja

Paweł na forum od...... (patrz z lewej) całkiem długo mimo małej ilosci postów, ale w imie zasady szukaj zanim zapytasz. Jeszcze nie buduję, działeczke mam , nawet zk3 się w sobote pokazało (pierwsi złodziej też). Planujemy rozpocząć budowę w przyszłym roku, kiedy nie wiadomo :-? dokładnie, nie spieszymy się ale doświadczeń innych trzeba słuchać dla tego jestem na forum. Rodowity Szczecinianin :lol: więc wiadomo gdzie spędza czas. Forum grupy Szczecinskiej. Czasami brakuje czasu na ciągłe pisanie ale zawsze nadrabiam czytaniem. Na forum pojawiłem się po jakims artykule (chyba było to o Kodim_Gdynia). Murator za to u mnie jest od moze 1996 roku wtedy jeszcze jako 17 latek zacząłem się interesować budownictwem. Mimo innego zawodu wyuczonego, wykonywany jest związany z budownictwem. W dziecinstwie mieszkalem w bloku, potem na swoim też w bloku i zawsze mażyłem o domku, oczywiście wszyscy zazdrośnicy utwierdzali mnie w przekonaniu ze to nie na moje siły, i wiecie co nie ma sensu im tego udowadniać ze sobie poradzimy ale to nas pozytywnie nakręca takie gadanie :lol: .

A czytając forum zawsze jestem pozytywnie nastawiony do budowania

Więc chyba o to w tym wszytkim chodzi.

Pozdrawiam

Jestem Paprykarzem i jestem z tego dumny :lol: :lol:

witam

od pol roku mieszkam w nowym domu na zachodnich rubiezach powiatu polickiego, w zasadzie ze wzgledu na prace domu nie widuje za dnia :) jestem chyba troche zmeczona budowa [trwa zagospodarowywanie "terenow zielonych i miejsc parkingowych"]

niestety zdarza mi sie tesknic za 107 i komunikacja nocna...

na szczescie mamy internet

jednak brak komunikacji miejskiej to dla mnie duza uciazliwosc

pzdr

Witam

Ja rowniez na forum zaistnialem prawie rowno rok temu. Byl to okres kiedy finalizowalo sie pozwolenie na budowe. Sama budowa miala rozpoczac sie na wiosne tego roku (w Morzyczynie nad j.Miedwie), ale niestety (finansowo - na szczescie) musialem wyjechac na wiele miesiecy na kolejny kontrakt. Tak, ze ten sezon budowlany juz mi przepadl. Mam nadzieje, ze uda mi sie osiagnac stan surowy otwarty w przyszlym roku i wykonczyc w nastepnym. Niestety wszystkie sprawy zwiazane z budowa bede musial zalatwiac sam, a nie za bardzo moge sobie to wyobrazic na odleglosc (700 km). Mam nadzieje wygospodarowac sobie w przyszlym roku 3 miesiace wolnego.

Na forum Grupy Szczecinskiej nie udzielam sie z prostego powodu - jeszcze nie zaczalem i za bardzo nie mam o czym pisac. Natomiast z kazdym wejsciem na forum obowiazkowo ja odwiedzam i czytam co u nich slychac. W momencie rozpoczecia budowy, na pewno to sie zmieni. Sam chetnie skorzystam z rad Forumowiczow z Grupy, jak i w miare mozliwosci bede sluzyl swoja.

Pozdrawiam

Konrad

grzech d12 napisał:

cześć, jestem Grzech, buduję d12l pod szczecinem,

bardzo często czytam to forum,

pierwszy raz piszę,

prawdopodobnie dopiero gdy skończę budować znajdę odrobinę czasu by dzielić się doświadczeniami, na razie dużo dużo pracuję przy budowie.

To forum jest super, czasem tylko nieliczni wypisują bzdury, no ale taki to urok demokracji.

Mój domek będzie piękny, kiedyś go wam pokażę, może tej zimy.

Nałogowego forumowicza poznaje się po tym

czy zaczyna i czy kończy dzień na forum - ja już tak prawie od roku.

Narazie jesteśmy na etapie przygotowań inwestycyjnych po zakupie działki. Obecnie wykonujemy zabiegi pilęgnacyjne lasu w którym stanie nasz dom. Budowę rozpoczniemy w pierwszym kwartale 2005 a w czwartm kwartale tego samego roku zamierzamy juz mieszkać. Cieszę się że w grupie szczecińskiej są też osoby na tym samym etapie bo pewnie za jakiś czas będziemy mogli wspólnie dyskutować o naszych zmaganiach z budowaniem.

:oops: trafiłem na forum - uf jestem zaskoczony, że cos takiego istnieje. Jestem w fazie kompletowania dokumentacji celem uzyskania pozwolenia na budowę. Wiosną chcę zczynac budowę ale jeszcze nie zaczęłem a juz jestem cięszko wystraszony. Narazie sen z oczu mi spędza kto za wykonawcę? Nie mam w tym temacie kompletnie rozeznania. Acha mam budować w Wołczkowie koło Szczecina

Jestem ze Szczecina... Duzo czytam ...a dzis pierszy raz pisze. :D Mam dzialke niedaleko Doluj ... ( WAWELNICA ) 830 m2 jestem na etapie zbierania dokumentow... mam wybrana ekipe do budowania stanu surowego zamknietego...na ich wczesniejsze budowy przyjezdzalam czesciej niz inwestorzy... :D :D :D ( TO FAKT )..moge smialo powiedziec ze cos wiem na temat budowania...ale chcetnie poslucham innych :D

ewa