KrzysiekS 26.08.2002 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Zamierzam wykonać sciane trojwarstwową. Jako ściane elewacyjną rozważam cegłę silikatową, podoba mi się biała Silka łupana. Czy ktos z Was ma doswiadczenia z tymi materialami? Czy tez może lepiej dać ceramiczną warstwe elewacyjną a na nią dobry tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 29.08.2002 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 Skoro nikt z Was nie buduje sciany elewacyjnej z silikatow, to z czego oprocz klinkieru budujecie elewacje w scianie trojwarstwowej? Bede wdzieczny za Wasze doswiadczenia lub przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.08.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2002 Ja robilem ozdobna podmurowke z silki lupanej o gr 6 i 9 cm. Wyszlo mi, ze do tego trzeba bardzo dokladnego fachowca, poniewaz czesc lupana jest bardzo nierowna i trudno jest utrzymac pion sciany. Nawet jeden murarz od klinkieru sie poddal.Jednak drugi zrobil mi podmurowke, slupy ozdobne i kominy z silki i wyszly slicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola 31.08.2002 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2002 Ja mam taka elewację z planach i w projekcie. Chcę wykorzystać cegłę białą i coś tam trochę innego koloru (ciemna zieleń)- aby trochę rozweselić. Nie mogę wieć nic powiedzieć o tym jakie mam w tej kwestii doświaczenia - ewent. za rok:smile: Wiem, ze efekt będzie korzystny - widze to jak zamknę oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekS 03.09.2002 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 Czy nie obawiacie sie, ze biała silka łupana moze byc niedlugo zabrudzona np od wody kapiącej gdzies z dachu, kurzu itd. ? Czy mozna tą cegłe w praktyce łatwo odswierzyc lub pomalowac czy też otynkowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 04.09.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2002 Ja mam kominy z cegły silikatowej.Pasują mi do grafitowego dachu.Miałam podobne obawy.Wiem, że są preparaty do elewacji, które zabezpieczają przed wodą plamami olejowymi ....itp oraz zmniejszają nasiąkliwość.Teraz szukam w miarę taniego i dobrego.Może ktoś już stosował taki preparat???Engi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.10.2002 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Elewacja naszego domu jest z takiej cegły w kolorze białym. Fugi w kolorze piasku -z jasnego piasku i o ile pamietam , cementu. Cokół z cegly klinkierowej też w kolorze piasku. Wygląda naprawdę dobrze. Inaczej niż wszystkie korniki na styropianie. Ma już dwa lata. Bezpośrednio po fugowaniu elewacja została zaimpregnowana i nie brudzi się. Polecam z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts