Owczar 09.11.2021 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Filtr M5 w zehnderze spoko, ale f7 mimo wszystko robiłbym kieszeniowy. Dodatkowo przed reku jakiś g4 - tutaj plisowany już by dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.11.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 Filtr M5 w zehnderze spoko, ale f7 mimo wszystko robiłbym kieszeniowy. Dodatkowo przed reku jakiś g4 - tutaj plisowany już by dał radę. No albo G4 albo M5, wiecej filtrów plisowanych o grubosc 22mm do Zehndera nie wejdzie. Ten F7 za reku. Ma 1,6m2 i jest stosunkowo tani. Powinien na miesiac wystarczyc. Nie chce robić dużej skrzyni na poddaszu. Wolałbym się zmieścić w szafce, a tam wejdzie taka niewielka skrzynka pod filtr 300x350. Tylko zna ktoś firmę co robi skrzynki pod zamówienie? Ta z peflexu kosztuje chyba 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 24.11.2021 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 Dodam, że robiłem wcześniej eksperymenty z mniejszymi filtrami 300x300x600 i 4 kieszeniami. Musiałem je wymieniać co miesiąc lub półtora a teraz jak pisałem w tym wątku "jadę" już drugi rok na tych samych filtrach. Wkurzało mnie wchodzenie na strych odkręcanie motylków rozkładanie kieszeni, aby się nie sklejały. Jak jest dobry dostęp i można powiedzieć na miejscu to można wymieniać i co miesiąc, ale i to może się znudzić. Mnie nawet wymiana co 3 miesiące na wywiewie jakoś tak ciężko przychodzi no, ale ja mam rekuperator na strychu.A skrzynki nie sklei z XPSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.11.2021 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Na rok wystarczy. na przyszły rok mam różne plany. Faktycznie, może z xpsa Z 3cm wystarczy, czy z 5? A czym to skleić i jak zamontować króćce? XPS i klej nie jest szkodliwy? Trzeba folią to wyklejac od środka? Edytowane 24 Listopada 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts