Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Stolpaw drzwi wejściowe - nie polecam!!!

Recommended Posts

NIE POLECAM drzwi firmy STOLPAW. Po 3-4 latach użytkowania rozkleiły się drzwi w dolnej częściej. Napisałam mail i nie było żadnej odpowiedzi przez 2 tygodnie. W związku z czym zadzwoniłam do firmy z pytaniem jak się ustosunkowują do wady, która powstała po tak krótkim czasie użytkowania. Pracownik firmy opryskliwy odrazu atakował podczas rozmowy z klientem, w momencie przerzucał winę na nas tłumacząc, że nie wiadomo w jaki sposób były drzwi użytkowane, drugi zrzut , że został wytarty silikon podczas konserwacji drzwi!!!! Jak można wytrzeć silikon... jak można inaczej użytkować drzwi niż do wchodzenia i wychodzenia z domu??? Brak słów co do obsługi ... i pomocy w rozwiązaniu problemu. Drzwi kosztowały kilka tysięcy NIE POLECAM drzwi tylko na na kilka sezonów, nie warte swojej ceny

Raz: ten sam wpis zamieszczony (jak na razie czterokrotnie) to łamanie regulaminu i kopie kasuję.

Dwa: by on mógł być odbierany wiarygodnie dobrze jakbyś wkleiła zdjęcia, bo niektórzy uznają to za czyn nieuczciwej konkurencji.

Trzy, to już ode mnie:

- co mówi gwarancja producenta? na jaki okres jest udzielona? jakie warunki trzeba spełnić?

Tak sprawdzając na szybkiego to drzwi są po gwarancji (2 lata wg strony Stolpaw) ale oczywiście 3-4 lata powinny wytrzymać. Tak z ciekawości czy drzwi posiadają zadaszenie? Rozklejenie po 3-4 latach przy drzwiach drewnianych wskazywałoby, iż mogą nie mieć zadaszenie a w przypadku drzwi drewnianych zadaszenie jest zawsze wymagane w warunkach gwarancji. Inna sprawa, iż nigdy nie rozumiałem dlaczego w firmach w szeroko rozumianej branży stolarki budowlanej w serwisie pracują osoby, które na roszczenia klienta (bez różnicy czy słuszne czy nie) odpowiadają atakiem. Producent nie ma możliwości aby takim podejściem coś zyskać a może tylko stracić.