swbeata 07.12.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Obecnie jestem na etapie wykańczania domu (i oczywiście "siebie i pieniędzy" - to tak na marginesie) i zamierzam na poddaszu użytkowym (na którym znajdują się sypialnia małżeńska, dwa pokoje w tym jeden dziecka, korytarz oraz łazienka) położyć wszędzie oczywiście za wyjątkiem łazienki wykładziny dywanowe. Dlatego też chciałabym zapytać o radę: Jaką (jakiej firmy)wykładzinę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.12.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ja kupiłam wykładziny w Komforcie - nie pamiętam jakiej firmy ale były chyba holenderskie albo belgijskie. Wykładzina jest na filcu, krótki włos, mięciutka. Grubość 1 cm. Mamy ją już prawie rok i uważam, że to dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 07.12.2004 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Przepraszam czy mogłabyś powiedzieć czy były bardzo drogie, ponieważ oglądałam w Komforcie różne wykładziny (a jest ich bardzo dużo) i powiem, że rozpiętość cenowa jest bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.12.2004 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 swbeata - jakieś 60 zł/1mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.12.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Z wykładzinami jak z innymi materiałami, możesz kupić za 25,- pln a możesz za 200,- pln. Musisz określić przedział cenowy, bo inaczej za chwilę się pogubisz.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobo 07.12.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 koszt wykładziny jest podobny do kosztu podłogi z paneli, estetyka i trwałość nieporuwnywalna na korzyść paneli oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swbeata 07.12.2004 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Gotowa jestem zpłacić wyższą cenę za lepszą wykładzinę o ile jest tego warta. Jeśli zaś chodzi o panele podłogowe to stanowczo mówię nie. Wykładzina będzie umieszczona na poddaszu użytkowym-tam będą tylko pokoje dla domowników, nikt obcy raczej tam nie będzie wchodził, wykładzina jest cieplutka, miła, itp. - można chodzić bez kapci, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 07.12.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 No właśnie i o to przecież w wykładzinie chodzi( miła ciepła nikomu nie wadzi - no chyba że ponoć alergikom) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 07.12.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 ja bym nie kupil zadnej ROZTOCZA!! wole panele mozna przetrzec szmata i zawsze jest czysto,a te wykladziny to tylko kurz . ps.oczywiscie to moje zdanie i nie musisz sie z nim zgodzic,ja nie mam zadnej w mieszkaniu i nie bede mial w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 07.12.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witaj Przy kupnie wykładziny radzę , byś zwróciła uwagę nie tylko na jakość – wiadoma sprawa ( wszystko też zależy od zasobności portfela ; co jednak niekoniecznie oznacza , że drogie : dobre i na odwrót ) . Proponuję do sypialni rodziców pokrycie z dłuższym włosem – rzadko się tam chodzi , więc można sobie pozwolić na luksus dla bosych stóp i mile rozpocząć poranek przyjemnym dotykiem . Natomiast co się dotyczy dzieci – w tych pokojach zdecydowanie wykładzina z krótkim runem , łatwiejsza w utrzymaniu czystości , poza tym nie widać na niej śladów zabaw ( długi włos z czasem ulega „zbiciu” ). Pozdrawiam słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 08.12.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Gotowa jestem zpłacić wyższą cenę za lepszą wykładzinę o ile jest tego warta. Jeśli zaś chodzi o panele podłogowe to stanowczo mówię nie. Wykładzina będzie umieszczona na poddaszu użytkowym-tam będą tylko pokoje dla domowników, nikt obcy raczej tam nie będzie wchodził, wykładzina jest cieplutka, miła, itp. - można chodzić bez kapci, itp. swbeata - masz zupełną rację i popieram Cię w 100% Ja raczej nie polecam wykładzin z długim włosem (chociaż mi się bardzo podobają) bo potem ciężko je odkurzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 08.12.2004 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 ŻADNEJ WYKŁADZINY DYWANOWEJ! SIEDLISKO KURZU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 08.12.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Czy lepiej jest, gdy kurz osiądzie w dywanie i tam siedzi do czasu odkurzania nie wznosząc się w powietrze po każdym przejściu człowieka, co ma miejsce na podłogach gładkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 09.12.2004 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Gotowa jestem zpłacić wyższą cenę za lepszą wykładzinę o ile jest tego warta. Jeśli zaś chodzi o panele podłogowe to stanowczo mówię nie. Wykładzina będzie umieszczona na poddaszu użytkowym-tam będą tylko pokoje dla domowników, nikt obcy raczej tam nie będzie wchodził, wykładzina jest cieplutka, miła, itp. - można chodzić bez kapci, itp. Mam kilka pokojów sypialnych z wykładzinami (bardzo udanymi) i mam kilka rad: 1. Kupuj wykładzinę jak najgrubszą i złożoną z kilku warstw - najlepiej na grubym podłożu filcowym, z wewnetrzną warstwą z elastycznego tworzywa i wykończeniem z grubymi (wysokimi) zbitymi węzłami - takie wykladziny są trwałe, ciepłe i nie "tupią" - to znaczy nie przenoszą dźwięków na strop. 2. Zapomnij o czystej wełnie - tego typu materia wyglada naturalnie i lepiej pachnie, ale mechaci się i faktycznie jest siedliskiem roztoczy (to ważne dla alergików). Jeśli podobają ci się klimaty rustykalne - weż mieszankę z poliestrem. 3. Omiń "salony" typu Komfort i inne sklepy specjalistyczne i idź do marketu lub hurtowni. Po kilkutygodniowych oględzinach "salonów" okazało się, że mają identyczne modele wykładzin i od tych samych producentów, co markety budowlane tylko, że markety maja mniejszy wybór kolorów i rozmiarów. W pewnym "salonie" na wybraną przeze mnie wykladzinę nie bylo mnie stać - a w pobliskim markecie budowlanym ta sama wykładzina była ok. 40% tańsza. 4. Decydując się na wykładzinę zapytaj najpierw o koszt transportu do domu - to też nalezy wliczyć w koszty. Nikt o tym jakoś nie myśli, a potem widać na parkingu, jak nieszczęśnicy próbują złozyć i wpakować zwoje wykładzin do samochodu osobowego - już próbowałam i mówię, źe to się nie udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 09.12.2004 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Czy lepiej jest, gdy kurz osiądzie w dywanie i tam siedzi do czasu odkurzania nie wznosząc się w powietrze po każdym przejściu człowieka, co ma miejsce na podłogach gładkich? Wydaje mi się, że w trakcie chodzenia po wykładzinach dywanowych kurz również się "roznosi". Wykładzinę "gładką" można często wycierać na mokro i kurzu jest mniej. Pamiętam, jak po kilku latach używania wykładziny dywanowej przy chodzeniu po niej bez pantofli domowych nasze skarpetki były ( a tymbardziej śpioszki mojego syna ) po prostu "czarne". Jeśli wykładzina dywanowa - to tylko na okres przejściowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilla36 29.06.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Jeśli decydujesz się na wykładzinę, musisz pamiętać o tym, że trzymanie jej w odpowiedniej czystości nie będzie łatwym ani przyjemnym zadaniem. Ja na Twoim miejscu raz na jakiś czas zleciłabym wyczyszczenie tej wykładziny firmie , którą sama wynajmuję jak muszę wyczyścić swoją posadzkę - ja jestem bardzo zadowolona z ich pracy. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez Tomaszs131 Reklama na Forum jest płatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts