ozzie 07.12.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Zastanawiam sie nad zamowieniem stolu do jadalni. Mysle o rozmairach 120 szeroki x 260 dlugi. Taki stol powinien byc OK na 12-14 osob. Co o tym sadzicie? Moze macie jakies doswiadczenia? Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 07.12.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Strasznie duzy. Ale w nowym domu chcialabym podobny . Teraz ma 180x80 i jest dobry tak do 10 osob, 12 ledwo ledwo. Planuje taki 240, 280 wydaje sie za duzo, ale to zalezy tez od wielkosci jadalni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 07.12.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ja kupiłam taki stół: koło o średnicy 115 cm, które po rozsunieciu można powiększyć. Dołączone są do niego 3 płyty o wymiarach 115 x 50 cm, które się dokłada. Można dołączyć 1, 2 lub trzy płyty. Czyli minimalny wymiar stołu to 115 cm a maksymalny 265 cm. Wszystko się wysuwa na metalowych prowadnicach. Mieści się przy nim luźno 12 osób. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 07.12.2004 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ja kupiłam taki stół: koło o średnicy 115 cm, które po rozsunieciu można powiększyć. Dołączone są do niego 3 płyty o wymiarach 115 x 50 cm, które się dokłada. Można dołączyć 1, 2 lub trzy płyty. Czyli minimalny wymiar stołu to 115 cm a maksymalny 265 cm. Wszystko się wysuwa na metalowych prowadnicach. Mieści się przy nim luźno 12 osób. Jestem bardzo zadowolona. Właśnie szukam podobnego stołu Możesz coś więcej o nim powiedzieć? Producent, miejsce zakupu, cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 07.12.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Ozzie mam stół o wymiarach 120x240. Stoliczek ma ponad 100 lat i jest rozkładany. Po złożeniu 120x120 cm. Przy imprezach rodzinnych jest Ok. Ta moja staroć jest badzo ciężka i przez to stabilna. Słyszałam, że trzeba na ten fakt uważać bo potem raczej sałatka na teściowej..... [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 07.12.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witajcie, Ja zinwestowałam w stół firmy Klose, który w normalnej pozycji ma 95cm x 2,5m (owalny). Natomiast po rozłożeniu ma 4,5m długości (najduższy wymiar w tej firmie). Kosztował mnie podan 3,5tys, ale nie żałuję. Od tej pory służył mi godnie w wiglie (czasem na 18 osób), a najlepiej zdał egzamin w czasie komunii córki. Dostaławiłam tylko jeszcze jeden stół (sąsiada) o podobnej długości i miałam ok 37 osób posadzone. Pozdrawiam,Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 07.12.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Bard13 Właśnie szukam podobnego stołu Możesz coś więcej o nim powiedzieć? Producent, miejsce zakupu, cena... Nie mam namiarów przy sobie. Postaram się jutro wysłać Ci na priva. Cena stołu 990,- razem z montażem i transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 07.12.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 to ja też poproszę o namiary na ten stół - cena wydaje się przyzwoita a i wymiarowo byłoby ok Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 07.12.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 To ja pozwolę sobie na parę fachowych uwag ( śmiem tak twierdzić bom meble sprzedawał, a i robił przez parę lat ). Stół szer. 110 cm jest wystarczajacej szerokości, dla osób o średnim wzroście umożliwia, np. podanie wyciągnietej ręki osobie z naprzeciwka, co za tym idzie np. nalanie wina, bądź podania półmiska bez konieczności wstawania. Co do ilości miejsca przy stole dla jednej osoby należy zarezerwować średnio 60 cm ( półokrąg o promieniu 30 cm miejsce na zastawę - wracając do szer. stołu 110 - 2x30 = 50 cm na półmiski, wazony, etc. ). Zatem długość stołu łatwo wyliczyć w zależności od potrzeb Przy prostokatnym stole na szczycie siada jedna osoba, przy półokrągłym mieszczą się dwie ( 110 cm szer. ). Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 07.12.2004 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Stolarz mowil mi, ze wlasnie liczy sie 60 cm na osobe. Nasz stol nie bedzie rozkladany, bedzie z ladnego forniru (jutro przychodzi do nas stolarz i mamy porozmawiac o fornirach). Oczywsicie imprezy, gdzie wieksza ilosc osob musi usiasc przy stole nie zdarzaja sie tak czesto, ale u nas raz na miesiac mamy kolacje dla znajomych czy rodziny, normalna ilosc osob przy stole to 8 osob.Pozdrawiamozzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.12.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 ja mam stół 110x160. jak na moje potrzeby jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 08.12.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 A gdzie kupujecie obrusy na tak duze stoly? Ja mam problem ze znalezieniem ladnego, odswietnego na stol 90x180. (a swieta tuz tuz ) Moze osoby z Warszawy podrzuca adresy paru sklepow z duzym wyborem obrusow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 08.12.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Na stol 90x180 to nie powinnas miec problemow z kupnem obrusa, ja przynamniej nie mialam. Kupowalam w IKEA, DUKA i w Klifie w takim malym sklepiku na parterz tuz obok Bomi. Super sa tez w Lawendzie na Placu Powstancow, ale to juz baardzo drogo.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.12.2004 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 można też kupić odpwiednią ilość materiału i uszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 08.12.2004 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Ja uszylam dwa piekne obrusy (140x290) z materialow na zaslony. Sa to materialy 100% bawelna, sliczne wzory i od roku sprawdzaja sie bardzo dobrze. Kupilam 3,3 m materialu, koszt takiego obrusu wyniosl mniej wiecej 160 zl, wiec nie najgorzej. Jeden obrus jest typowo "bozonarodzeniowy", drugi to wersja "letnia" w delikatne kwiaty. Jestem z nich bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
achet 15.12.2004 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Ja kupiłam taki stół: koło o średnicy 115 cm, które po rozsunieciu można powiększyć. Dołączone są do niego 3 płyty o wymiarach 115 x 50 cm, które się dokłada. Można dołączyć 1, 2 lub trzy płyty. Czyli minimalny wymiar stołu to 115 cm a maksymalny 265 cm. Wszystko się wysuwa na metalowych prowadnicach. Mieści się przy nim luźno 12 osób. Jestem bardzo zadowolona. Please,please,please, ja tez bym się chciała dowiedzieć gdzie taki stół można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 15.12.2004 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Olka ja też proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 15.12.2004 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2004 Przepraszam, że nie podałam jeszcze namiarów na firmę od stołu, ale muszę poszukać w tonie papierów. Obiecuję jak najszybciej to uczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.12.2004 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 My mamy w tej chwili stół ,który po rozłożeniu ma 265cm.Szerokość 90-100cm (nie pamiętam)Nawet nie był specjalnie drogi.Drewno czereśnia+matowe szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 28.12.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Co sądzicie o zamawianu stołu do jadalni u stolarza? Czy tez raczej liczyć na ofertę w sklepach. Czy stolarze robia również stoły rozsuwane? Jakie są wasze doświadczenia. Stoły jakie dotychczas oglądałem w sklepach są nieszczególnie urodziwe, a jak juz mi sie podobają to kosztują kilka tys. (moje marzenie to stół fornirowany wenge). Pozdrawiam, Szymon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts