dawid6887 20.07.2021 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 Witam zabieram się za robienie sobie poddasza w starym domu i przyszedł czas wylewki.Mam cienki strop około 10cm gdzie wstępnie miał być styropian podlogowka i wylewka. Niestety jest on jak fale dunaju i rozkładanie styropianu w poziome na podłogówkę to będzie istna męka. Plus chciałbym jak najbardziej odizolować hałas by nie było słychać każdego kroku na dole. Pomyślałem o wylewce styrobetonowej później folia podlogowka i druga wylewka na finish Niestety nie mam zbyt dużo możliwości i 5cm to raczej Max na styrobeton który przykryje kable i kilka rur od wody. Rodzi się pytanie czy mogę bez przeszkód dać na styrobeton i folie podłogówkę następnie wylewkę anhydrydową ? Styrobeton dobrze odizoluje bez większych strat ciepła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 24.07.2021 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2021 Proponuje uzbroić się w cierpliwość z pobawić w docinanie jednak płyt styropianowych -wiem że to czasochłonne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid6887 26.07.2021 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Tylko zrobienie poziomu tym styropianem do jednego punktu jest praktycznie nie wykonalne.W jednym miejscu depresja potem garb na długości dwóch metrów i znowu depresja Słyszałem też że styrobeton ma lepsze właściwości akustyczne, prawda to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts