mkrajewko 21.07.2021 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Czy jest jeszcze szansa na dopłatę do wymiany starego kotła na ekogroszek? Ile taki nowy może kosztować? Na jaki zwrot inwestycji mogę liczyć? Czasowo długo to trwa sama instalacja i pieniążki z dotacji? Mnóstwo pytać i ogólny stres bo właśnie się dowiedziałem, ze u nas za 2 lata zabraniają starych pieców używać i człowiek musi sam wszystko po kolei. Będę wdzięczy za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.07.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Daj link do kotła:) po 1 Żadnego kotła na paliwo stałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mienik 27.07.2021 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Czy jest jeszcze szansa na dopłatę do wymiany starego kotła na ekogroszek? Ile taki nowy może kosztować? Na jaki zwrot inwestycji mogę liczyć? Czasowo długo to trwa sama instalacja i pieniążki z dotacji? Mnóstwo pytać i ogólny stres bo właśnie się dowiedziałem, ze u nas za 2 lata zabraniają starych pieców używać i człowiek musi sam wszystko po kolei. Będę wdzięczy za wskazówki. Jeszcze masz szansę jeśli zainstalujesz nowy piec do końca roku. Możesz tez ocieplić dom dodatkowo, okna wyminąć i zbieraj faktury. One będą podstawą do wypłaty dotacji, która jest uzależniona od dochodu. Masz szansę nawet na 37 tysięcy. Z tego co wiem to w przyszłym roku jeśli ktoś będzie się pozbywał starego kopciucha to tylko ekologiczne urządzenia będą wchodzić w grę typu pompy ciepła. Sam od ponad roku mam wyremontowana instalacje piec pełen automat – eko desing i sobie chwalę bo życzycie ekogroszka – mam Sztygara – jest nieduże o 1/3 mniejsze w sezonie niż wcześniej bo węgiel ma najwyższa na rynku moc opałową, mało siarki i pyłów. Nie poświęcam obsłudze kotła zbyt wiele czasu w piątek wyniosę popiół i zasypię na cały tydzień. Także polecam taką inwestycje koniecznie ubieganie się o zwrot poniesionych kosztów. Wniosek jest łatwy i tylko 30 dni czekasz na rozpatrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts