Mabo21 21.07.2021 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Witam wszystkich, ktoś miał kontakt z produktami tej firmy w tym wykonaniu?Dla grubości skrzydła 72mm.https://drewmak.pl/?page_id=191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.07.2021 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Możesz nie traktować mojej wypowiedzi jako istotnej, bo nie miałem styczności z tymi drzwiami, ale niedawno jakiś handlowiec przywiózł mi ich katalog i miałem okazję zerknąć. Raz - są chyba uzupełnieniem oferty mojego dostawcy o coś tańszego niż ich sztandarowy produkt jakim jest Barański. Tyle, że u mnie B. jest już tańszą alternatywą. do której sięgam w ostateczności (jak klientowi dobrze z oczu patrzy a nie stać go na moje typy). Dwa: zawsze zalecam do drzwi drewnianych zamek listwowy, najlepiej z ryglami wyskakującymi automatycznie przy każdym zamknięciu. U nich podstawowy listwowy kosztuje + 500zł. Trzy - sprawdzam "papiery". Są dostępne na stronie w zakładce do pobrania. Plus. Ud - 1,1 - 1,0. To żadna rewelacja, przy tej wielkości zwykłe stalówki 5-6cm będą miały podobnie. Ale zerkam w DWU - a tam stoi: przepuszczalność powietrza: klasa 2... a to już jest słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mabo21 21.07.2021 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 (edytowane) Dzięki, to bardzo cenna uwaga. Jakiego producenta wskazałbyś na sensownego i czy drzwi drewniane czy stalowe dla budżetu 4-5 tys.? Poza tymi z Drewmaku rozważałem opcjonalnie KMT/Wikęd - ale może w tym roku jest coś ciekawszego?Swoją drogą - szukałem na stronie KMT wskaźnika przepuszczalności powietrza - i nie znalazłem jaki oni mają. Wikęd ma zdaje się klasę 4.Mam nietypową szerość - pomiędzy 80 i 90. Spec z KMT właśnie odpuścił bo takich nie ma. Zostaje mi Wikęd - chyba że zasugerujesz jeszcze inne? Gerda Thermo Premium 75? (mam aktualnie WX20) Edytowane 22 Lipca 2021 przez Mabo21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2021 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 Budżet 4-5 na dzień dzisiejszy nie pozwala zaszaleć. Jeśli mówimy o drzwiach do wymiany, to istotny jest ten możliwy do osiągnięcia wymiar. Wikęd ma praktycznie taki sam jak KMT. W takich sytuacjach ratunkiem są firmy robiące na każdą szerokość. KMT - słabo u nich z wyczuciem rynku. To że są tak istotnym graczem na rynku to kwestia ilości opcji. Zawsze coś się trafi dobrze...Gerda - nie znam aktualnej oferty. Nie przemawiają do mnie. Ostatnio sporo spamowali, a tego nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 29.07.2021 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Rzeczywiście w budżecie 4-5 tyś nie poszalejesz. Pytanie czy chcesz drzwi z szybą czy bez. To już wpływa na cenę. W takim przedziale cenowym ja nie pchałbym się w drewno. Jak sam zauważyłeś stalówki będą chyba lepszą alternatywą. Wikęd czy KMT będą OK. Z tańszych i moim zdaniem ciut uboższych możesz zobaczyć sobie jeszcze Mar-Tom. Kwestia jak nisko chcesz zejść z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frombork 31.07.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Czy wspominane wyżej drzwi, nadają się też do domku jednorodzinnego? Mam właśnie problem z drzwi plastikowych, z profilu Veka, z których łuszczy się okleina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.08.2021 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 Czy wspominane wyżej drzwi, nadają się też do domku jednorodzinnego? Mam właśnie problem z drzwi plastikowych, z profilu Veka, z których łuszczy się okleina. Jakbyś wrzucił foto swoich drzwi, to bym uwierzył, bo na razie to brzmi niewiarygodnie. A co do pytania: tak, nadają się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts