Ryba007 22.07.2021 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Zmontowałem w końcu swoją pierwszą instalację na dachu. Licznik został wymieniony, więc uruchomiłem falownik.Po pierwszym dniu instalacja wyprodukowała 23 kWh. Tyle też zostało dodane w liczniku. Nie dostałem natomiast żadnego protokołu z wymiany licznika ani nowej umowy. Licznik zamontowali mi używany bo miał po ok. 5000 kWh zużycia i produkcji. Nie było mnie przy montażu. Porobiłem sobie zdjęcia przed załączeniem zabezpieczenia zalicznikowego. Czy mogę już produkować czy mam wyłączyć i czekać na jakiś papier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 22.07.2021 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Te 23 kWh zostało dodane do którego wskazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 22.07.2021 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Te 23 kWh zostało dodane do którego wskazania? do licznika 2.8.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 22.07.2021 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 To trochę tez ciekawie że żadnej autokonsumpcji w czasie produkcji nie było. Ale jak licznik wymieniony na dwukierunkowy po zgłoszeniu na druku ZM to jak najbardziej możesz włączyć i się cieszyć własnego prądu. Przynajmniej tak jest w Tauronie, po wymianie otrzymujesz aneks jako informacja, odsyłać nie ma potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 22.07.2021 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 Przede wszystkim powinni zostawić informację ze stanem licznika zdemontowanego i stanem licznika założonego. Produkcję można zacząć od razu po wymianie licznika. Pocztą powinna przyjść umowa o wymianie licznika potrzeba do ubiegania się o zwrot z mój prąd 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 23.07.2021 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 To trochę tez ciekawie że żadnej autokonsumpcji w czasie produkcji nie było. Tu sprawa jest prosta. Dom nie jest jeszcze zamieszkały. Stąd brak zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryba007 30.07.2021 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Dostałem rozliczenie starej umowy i zdemontowanego licznika. Nowej umowy jeszcze nie. Mam nadzieję, że wyprodukowane 250 kWh nie przepadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts