Morula 22.07.2021 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2021 (edytowane) Cześć, Chciałbym przenieść kuchnie do salonu w bloku. W tym celu dostałem nakaz kominiarza o podłączeniu rury wentylacyjnej do wentylacji:"Łącznik podłączyć do wolnego pionu z bloku obok nieczynnego przykanalika spalinowego" Jednak ściana pomiędzy kominem, (której rzekomo nie można naruszyć) a przykanalikiem spalinowym ma mniej niż 15cm grubości na średnice rury, więc część otworu pod rurę będzie nachodzić na nieczynny przykanalik spalinowy. Tutaj moje pytanie czy w takim razie mogę przenieść ten otwór jak najbliżej ściany, aby stracić jak najmniejszą powierzchnie pomieszczenia? Edytowane 22 Lipca 2021 przez Morula dodany obraz Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/263648-nieczynny-kanalik-spalinowy-w-bloku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts