ST-44 23.07.2021 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 Witamkupiłem stary dom z początku XX wieku. Poprzedni właściciele a właściwie ich rodzice wymienili drewniane podłogi na wylewki betonowe. Wylewka ta, to około 5-6cm słabego betonu wylana na podsypkę. Wylewka mocno popękała i w niektóryc miejscach się rusza.Chcę zerwać ten beton wyrównać i ubić podsypkę (troche wybrać) dać folię budowlaną grubą z zawinięciem na ścianę na to położyć dwie warstwy styropianu 5cm z przesunięciem daś zbrojenie z siatki 4-5mm oczko 10x10cm zrobić dylatację wokół ścian i na to wylać około 8cm suchego betonowego jastrychu z mixokreta, lub zamiast jastrychu betonowego dać suchy jastrych jak FERMACELL płyta gipsowo-włóknowa podłogowa grubość 20mm-1500x500mm. Obecna wysokość pomieszczeń to około 260cm. Pytanie co lepsze i co się nadaje na taką podłogę na gruncie. NIechcę robić chudziaka i wylewać tracycyjnego betonu. Nic co będzie długo schnąć. Nie będzie ogrzeania podłogowego. Zależy mi na czasie Bardzo dziękuję za wszystkie kreatywne podpowiedzi i dobre rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.08.2021 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2021 Rozumiem.Napisałeś - CO CHCESZ ZROBIĆ.Napisz jeszcze może PO CO?Będzie łatwiej ocenić czy z sensem czy bez. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts