Kelt 23.07.2021 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 Witam, Chciałem prosić o radę. Mam drzwi wewnętrzne z zamontowanym zamkiem + klucz. Na tych drzwiach pracuje domykacz. To są drzwi do piwnicy. Przy zamknięciu bardzo hałasują. Pomyślałem o wymianie tego zamka na magnetyczny.Jednak z tego co widzę nie mają te zamki wyjścia na klucz (tego dodatkowego języka).W ramie drzwi są zrobione 2 otwory na język od klamki i na język od zamką. Czy da się to jakość obejść aby zamontować magnetyczny? Taki typ wkładki mam:https://ibb.co/KK7Pj9w Taki jest magnetyczny:https://ibb.co/Bsv5vmh Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2021 (edytowane) W zamkach magnetycznych nie ma dodatkowej zasuwy, bo zamknięcie następuje poprzez zablokowanie ruchu głównego języka. Więc teoretycznie to nie problem. Pułapki czają się jednak gdzie indziej:1.Wymienić musisz także blachę zaczepową na ościeżnicy. Na bank będzie miała inną wielkość. 2. Sam zamek musi się (a przynajmniej powinien) zgadzać wymiarami: a) - czoło (żeby jakoś to wyglądało)b) - głębokość puszki, a szczególnie oś otworu pod klamkę i kluczc) -rozstaw między klamką o kluczem. No i najważniejsze - nie zawsze oś drzwi / przylgi pozwala na prawidłowe działanie magnesu. Najprościej będzie wykręcić obecny zamek i przejść się z nim do odpowiedniego sklepu... Edytowane 23 Lipca 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kelt 26.07.2021 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2021 Tak blachę zaczepową mam większą. Trochę się obawiam że "oszpecę" te drzwi zmieniając na mniejszą - zakładając że wszystko będzie pasować. Dzięki za odpowiedź i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h0MER 28.03.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Tak blachę zaczepową mam większą. Trochę się obawiam że "oszpecę" te drzwi zmieniając na mniejszą - zakładając że wszystko będzie pasować. Dzięki za odpowiedź i radę. a czy myślicie że da się przełożyć z magnetycznego ten element z małej blachy zaczepowej do starej dużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.03.2022 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Da się.. na zaprawę.. w sensie na kit... a zupełnie poważnie - poszukaj w katalogach producentów - może któryś ma taki zaczep na starym rozmiarze blachy... Ps. Ciężko mi samemu w to uwierzyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts