Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to tak uwaga główna:

Kogoś chyba pogieło - kominek - oazę spokoju i medytacji przy ogniu wewalić w gówny ciąg (i przeciąg) komunikacyjny mający ponad 23 m.

Co z tego, że do kuchni blisko, skoro tamtędy wszystkie karawany łażą. Z ogrodu do:

-resta,

-jadalni i kuchni,

-privów wszelakich,

- że o garażu gospodarczym nie wspomnę.

Z furtki w gościnę.

A jak kibelek będzie miał za słabą wentylację to i zapaszek zajedzie.

Uwagi mniej główne:

Dużo szyb będzie z mlecznym szkłem od frontu bo:

-na prawo od ganka widać kible, tak małofajnie jak sięgości zobaczy zaświecić lustrem 4 liter w akcie rozpaczliwego ich zakrywania,

-na lewo mało fajny widok gospodarczy.

Niekoniecznie należy to traktować jako wady, ale dla mnie to niezałądnie zakomponowane.

Dla mnie nie do przyjęcia jest, że przy takiej powierzchni domu jest tylko jedna łazienka. Salon nieustawny i co to za salon bez kominka. Hall 23 m2 to strata metrażu. Jedno, co mi się podoba to superaśne (na sposób amerykański) połączenie kuchni z częścią gospodarczą i garażem. To jest godne polecenia :D

• 1 year później...
  • 1 year później...

Witam

My właśnie mamy zamiar budować Donę myślimy o przeniesieniu kominka do salonu i zmniejszeniu okien oraz kilku drobnuvh korektach.Z tego co się orientuję to łazienki są dwie ahol fakt duży trochę zbyt duży ale poz tym ogólny układ domu nam odpowiada a i działkę mamy wystarczająco dużą aby się na niej swobodnie zmieścił.

Ogólnie bardzo podoba nam się ten projekt i wydaje się być idealnym dla naszej czteroosobowej rodzinki.

Pozdrawiam

• 8 months później...