Eliza1991 27.07.2021 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) Witam. Nie wiem czy piszę to w odpowiednim dziale, ale potrzebuje pomocy. Jestem w trakcie remontu kuchni i chciałam sobie zamontować te profile z taśmą pod szafki żebym miała dodatkowe oświetlenie, wiem, że również potrzebny jest zasilacz i totalnie nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć dobre zasilacze. Niestety nie mieszkam w mieście, więc najbardziej odpowiada mi jakaś strona, która będzie pewna i wiadomo ceny też nie będą wysokie? Jaki zasilacz do ledów będzie najlepszy? Pozdrawiam. Edytowane 27 Lipca 2021 przez Eliza1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Nie krępuj się i dawaj reklamę stronki z taśmami led i zasilaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eliza1991 27.07.2021 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Nie krępuj się i dawaj reklamę stronki z taśmami led i zasilaczami. Przepraszam, ja po prostu chciałam tylko uzyskać jakąś pomoc bo kompletnie nie mam pojęcia o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 27.07.2021 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Witam. Nie wiem czy piszę to w odpowiednim dziale, ale potrzebuje pomocy. Jestem w trakcie remontu kuchni i chciałam sobie zamontować te profile z taśmą pod szafki żebym miała dodatkowe oświetlenie, wiem, że również potrzebny jest zasilacz i totalnie nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć dobre zasilacze. Niestety nie mieszkam w mieście, więc najbardziej odpowiada mi jakaś strona, która będzie pewna i wiadomo ceny też nie będą wysokie? Jaki zasilacz do ledów będzie najlepszy? Pozdrawiam. Zleć instalację elektrykowi on będzie wiedział jaki zasilacz kupić i po problemie. Przecież skoro nie wiesz co kupić to zapewne się na tym nie znasz a to są sprawy, które mogą decydować o czyimś życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.07.2021 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Przepraszam, ja po prostu chciałam tylko uzyskać jakąś pomoc bo kompletnie nie mam pojęcia o tym. Sorki, ale jak nie ma się pojęcia nawet zielonego to się za to nie bierze. To że ktoś Ci doradzi takie czy inny ledy bo jemu pasują a przyjdzie elektryk i powie że kupiłaś badziewie. Sam ich nie założysz więc jaki problem zlecić to elektrykowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADI-mistrzu 19.08.2021 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2021 Zaleć mu aby użył taśm 24V (no i zasilacz 24V), będą mniej się nagrzewać a więc i dłużej pracować.Taśmy montuj także na profilach aluminiowych, nigdy nie przyklejaj bezpośrednio do mebli, chodzi o odprowadzanie ciepła (aby LED się nie przegrzał). Średnio zakładaj 14W/m taśmy LED, policz ile metrów taśmy potrzebujesz i wyjdzie moc zasilacza. Dodaj do tego z 10-20% na zapas i znasz moc.Dobrze jak ma regulację napięcia wyjściowego, wtedy możemy zmniejszyć napięcie na wyjściu z 24V na np. 23V, niewiele jasności stracisz ale wydłuży to czas życia ledów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts