kbhit 27.07.2021 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 (edytowane) Cześć, Miałem trochę glonów na elewacji północnej wobec czego umyłem ją karcherem z dodatkiem środka APC OUT. Po tym zabiegu glony zeszły, ale zostały dziwne paski ciemniejsze gdzieniegdzie, dziwnie regularne. Skąd się wzięły i czy na pewno bez malowania się nie obejdzie? Jak ich unikać w przyszłości? Edytowane 27 Lipca 2021 przez kbhit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.07.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2021 Tak jak działałeś myjką takie paski wyszły , środek ściekł, a Ty bardzo słabo to umyłeś i tyle. Technika mycia elewacji jest różna - najczęściej nabiera się ją w czasie stąd usługi nie są tanie. Ja ostatnio i myłem strumieniem i krążkiem i w miarę to wyszło lepiej niż dwa lata temu. Ale jak widzę trzeba się wiele uczyć i dobrać odpowiednie ciśnienie. Za duże może uszkodzić za małe nie domywa - u mnie jest tak w 4/9 zakresu ciśnienia wtedy myje się najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbhit 28.07.2021 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Czyli po prostu myć jeszcze raz, lub wziąć profesjonalną ekipę?Te ciemne paski to dalej brud, a nie zmyta farba pod którą już prześwituje tynk, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.07.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 Tak, to nadal brud.Woda jak spływa to widać jaką czysta jest elewacja.....niekiedy łapię do wiadra to widać ile i jak się brudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbhit 28.07.2021 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2021 A jaki środek do mycia elewacji polecasz (do myjki ciśnieniowej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.07.2021 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 RM 55, kupuję większą ilość i wlewam do oryginalnej butelki i maszyna dozuje.(oczywiście są i w mniejszych butelkach, ale za opakowanie też się płaci).Oryginał zawiera w swoim składzie środek zapobiegający nalotom grzybom i pleśni. Ja jeszcze dodaje do każdego litra płynu 100ml Voigt Katopol VC 171:cool: to taki mój sposób na pyłki i kurz...sprawdza się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbhit 29.07.2021 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Widzę że masz ładnie obcykany temat!Dla pewności - też masz tynk baranek?Ja w sumie nie wiem czy silikatowy, silikonowy czy akrylowy... i nie mam jak sprawdzić.Chodzi o to czy te preparaty będą na pewno bezpieczne? Wiem, że należy sprawdzić na fragmencie, ale też 200zł w błoto szkoda wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.07.2021 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Tak mam baranek - akrylowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts