klimas7 29.07.2021 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2021 Czy Waszym zdaniem suszarka kondensacyjna z pompą ciepła o wymiarach 60x60 może zostać zabudowana w szafie bez otworów wentylacyjnych o wymiarach 70x65 (szer. x głęb.) jeżeli w czasie suszenia i po suszeniu szafka byłaby otwarta? Nad suszarką byłoby z 40 cm przestrzeni, dorobienie otworów wentylacyjnych niestety nie wchodzi w rachubę (stąd otwieranie w czasie i po użytku). Wiem, że pompa ciepła jest bardzo częstą awarią, ale zależy mi na mniejszej ilości generowanego ciepła (nie chcę uszkodzić szafki), dlatego dokupiłbym 5 letnią gwarancję. Czy taka opcja wchodzi w rachubę czy to gwarantowane kłopoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.10.2021 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Nie powinno się nic stać z suszarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zig_Zag 05.11.2021 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 Ćwiczę podobny temat, w serwisie Elektroluxa powiedzieli, że sprzęt do zabudowy ma inną konstrukcję wewnętrzną itd., czujniki sensory będę reagowały na podwyższoną wilgoć, temperaturę itd. i sugerują, że technik (naprawa gwarancyjna ) może odmówić naprawy.Z drugiej strony rozmawiałem ze specem AGD (20 lat praktyki) i twierdzi, że suszarki głównie oddają ciepło przez drzwi i on nie widzi tutaj problemu. Obecnie przygotowuję miejsce na pralkę (głębokość niestety max 50cm) , następnie chcę w słupku postawić suszarkę, właśnie zrobię otwory nawiewne z boku, dołem pralka ciągnie powietrze (podwyższenie-nóżki) i to powinno wystarczyć, ...chyba?@Klimas7 minęło trochę czasu od lipca, jak się to sprawdziło u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts