grachi 30.07.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Witam.Panowie tak jak w temacie wybrałem farbę dekoral lateksową do wnętrz? Podobno jest mniej szkodliwa niż akryl czy jeden wał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 30.07.2021 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Witam. Panowie tak jak w temacie wybrałem farbę dekoral lateksową do wnętrz? Podobno jest mniej szkodliwa niż akryl czy jeden wał ? Kolejny nawiedzonych, który widzi czipy w farbie Gdzie Was rodzą ? Akryl to woda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 31.07.2021 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Rodzaj nośnika tutaj nie ma znaczenia. Sprawdź poziom LZO na etykiecie. Im bliżej zera tym lepiej.Użytkownikiem Arturo1972 się nie przejmuj. On już tak ma. Trzeba go zrozumieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 01.08.2021 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Lateks jest nazwą zwyczajową i oznacza po prostu farbę na bazie dyspersji. W Stanach Zjednoczonych wszystkie farby wodne określa mianem lateksowych. W Polsce za farby lateksowe uważa się farby wysokiej jakości. Lateks jest bardziej nazwą zwyczajową niż chemiczną- poprawniej byłoby mówić o farbach dyspersyjnych. Dyspersje na których formułuje się farby mogą być różnej budowy. Zwykle są to układy styrenowo - akrylowe, akrylowe lub modykowane polioctany winylu. Tak więc określenie farba lateksowa absolutnie nic nie mówi o jej jakości. W sumie to cytuje sam siebie - nie wiem czy to już nie megalomania:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 01.08.2021 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Chcesz "niechemiczną" to biel wapnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.08.2021 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2021 Tu masz gotową:https://www.kleib.pl/ru/kleib-bioagro/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts