Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybór zaciskarki do rur

Recommended Posts

Witam wszystkich,

jestem w trakcie budowy domu. Niedlugo chciałem zacząć kłaść instalacje wodna. Chce kupić trochę lepsza zaciskarke do pex żeby potem służyła mi do pracy. mam dwa typy rothenberger romax 400 i rems akku press co polecacie? z góry dziękuje za odp.

Witam wszystkich,

jestem w trakcie budowy domu. Niedlugo chciałem zacząć kłaść instalacje wodna. Chce kupić trochę lepsza zaciskarke do pex żeby potem służyła mi do pracy. mam dwa typy rothenberger romax 400 i rems akku press co polecacie? z góry dziękuje za odp.

Za 70 zeta kupiłem zgrzewarkę do PP,w jakimś markecie budowlanym, chyba w LM.

Instalacja wodna w domu działa do tej pory ;)

Jak chcesz to za 300 zeta Ci ją odsprzedam.

Sprawdzona w boju, także wiesz ;)

Za 70 zeta kupiłem zgrzewarkę do PP,w jakimś markecie budowlanym, chyba w LM.

Instalacja wodna w domu działa do tej pory ;)

Jak chcesz to za 300 zeta Ci ją odsprzedam.

Sprawdzona w boju, także wiesz ;)

Porównywanie instalacji zgrzewanej PP do instalacji pozwalającej tworzyć układy rozdzielaczowe bez łączeń w podłodze... LOL.

Wielką zaletą PP jest cena, fakt. Reszta to wady. No ale jest sporo osób, które są podjarane takimi dzadowskimi oszczędnościami...

Zamiast PEX ja bym polecił instalację PB na złączkach wciskanych (systemy Hep2o od Wavina lub Terrain spd). Niepotrzeba żadnych zaciskarek, tylko dobre nożyce do rur. Nawet przedszkolak by sobie poradził ze szczelnym montażem, więc pewnie wielu klientów nie znajdzie.