Kat15pl 30.07.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Hej, jak w temacie... mam cieknące połączenie 2 rur (wydaje mi się, ze plastikowe) basenowych i tracę już cierpliwość. Próbowałem mamutem, również jakimś innym klejem, cementem jakimś w tubce (dostaliśmy "tubke" z basenem) (jeśli to ważne, to zrobię zdjęcie i pokaże jaki dokladnie). Kiedyś kupiłem taka taśmę nano-cos (nie pamiętam dokładnej nazwy) niby właśnie na tego typu rzeczy... też nie sprawdziła sie:( pytanie, czego Wy, fachowcy używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kat15pl 30.07.2021 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Zapomniałem dopisać, że zamierzam kupić Poxipol Kit epoksydowy Poxilina i/lub Klej Genowa, ale nie wiem, czy to coś da:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.07.2021 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2021 Rur nie klei się cementem. Chyba jednak warto pokazać fotkę co właściwie cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kat15pl 31.07.2021 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź. Ten cement chodziło o griffon wdf-05. Mam problem ze zdjęciami, wiec: https://photos.app.goo.gl/bzwqA6jdtuRnheA59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 31.07.2021 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Dzięki za odpowiedź. Ten cement chodziło o griffon wdf-05. Mam problem ze zdjęciami, wiec: https://photos.app.goo.gl/bzwqA6jdtuRnheA59 No wszyscy stosują dedykowane uszczelki i właściwe dokręcenie tym czymś z gwintem. Zatem wymienić uszczelkę zobaczyć czy nic nie ma na przeszkodzie z właściwemu dokręceniu. Kleje to taka rzeźba w g..wnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 31.07.2021 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2021 Jakie rury, jaki materiał, jaki system?PE/PP/PVC?Skręcane? Zgrzewane? Zaciskane? Klejone? Generalnie jak skręcane czy zaciskane to trzeba skrócić, zacisnąć/skręcić jeszcze raz i dosztukować brakujący kawałek.Jak klejone to typ kleju dobiera się do tworzywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 01.08.2021 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Na zdjęciach nie widać materiału. Na rurze gdzieś jest oznaczone co to za materiał. PVC i PE klei się innymi klejami. Nie ma uniwersalnego. Trzeba obejrzeć rurę, znaleźć napis, odczytać materiał i dobrać klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts