adamdudzik 01.08.2021 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2021 Całe pytanie udało mi się zawrzeć w temacie Remontuje balkon, kłade hydroizolacje, na to kleje płytki, mam zrobić dylatacje trwale elastyczną by umożliwić prace okładziny ceramicznej. I to rozumiem. W notach producenckich zaś jest napisane że w miejsca w których jest przewidziana dylatacja trwale elastyczna mam w miejsce fugi wepchnąć sznur elastyczny i dopiero na to silikon. Tak by silikon miał dwa miejsce łączenia - brzegi płytek a nie brzegi płytek, i podłoże. I tego nie rozumiem - dlaczego tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.08.2021 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2021 Sznur daje się tam , gdzie dylatacja jest szeroka . Jak zrobisz dylatację o szerokości fugi , czyli najczęściej 1,5 - 3mm , to sznur jest zbędny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts