Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy trzymacie psy w domu?

kadra

czy trzymacie swoje psiaki w domu?  

248 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy trzymacie swoje psiaki w domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Regulamin porządku domowego dla psa

1. Psu nie wolno wchodzić do domu.

2. No dobra, psu wolno wchodzić do domu, ale może przebywać tylko w wyznaczonych pomieszczeniach.

3. Pies może przebywać we wszystkich pomieszczeniach, ale nie wolno mu łazić po meblach.

4. Pies może wchodzić tylko na starą kanapę.

5. Niech będzie, psu wolno włazić na wszystkie kanapy, ale nie wolno mu spać na łóżku.

6. No dobra, może spać, ale tylko wówczas kiedy mu się pozwoli.

7. Pies może spać w łóżku kiedy chce, ale nie pod kołdrą.

8. Pies może spać pod kołdrą, kiedy mu się pozwoli.

9. Pies zawsze może spać pod kołdrą.

10. Ludzie musza pytać o pozwolenie, żeby spać z psem pod kołdrą.

Tak, oczywiście. Ma ochotę do ogrodu - idzie, chce do domu proszę.

Brudzi jak fiks bo teren jeszcze do końca nie urządzony, a łapy kudłate ( czernysz) , a sprzątam głównie ja.

Przy maleństwie jest Ci ciężko- pewnie też przeniosłabym psa na dwór-

czasem jest bardzo naniesione, ale tylko na czas jakiś.

Tylko jeśli jest w domu czuję , że go mam. Uwielbiam dotyk mokrego

psiego nochala.

Moje 4 ogoniaste zarazy okupują dom.

Znakiem mają swoje miejsce, ino wielka suka zaparkowała na " swoim kawałku " podłogi w kuchni i trzeba przez nią czasem skakać.

Piesek to piesek, drapnie się czasem, bąka puści, wodę narozchlipuje , zwali przed kominkiem i chrapie aż dudni..

Albo się ma ambulatoryjnie, albo wiadro z mopem na podorędziu.

Wybieram opcję nosa mokrego.

A poduszki i tak nie oddam.:D

W domu oczywiście. Chociaż wcale nie jestem pewna, że to dla naszej Pepe najlepsze. Jej jest poprostu w domu za gorąco.

Najlepszy układ byłby taki, że pies kiedy chce być w domu to jest, a reszte czasu w ogrodzie.

Narazie ja jeszcze rządzę w domu, ale niewiadomo kiedy Pepe przejmie pałeczkę 8) :D Czyli do sypialni i na łóżka nie wolno. Z mężem i dziećmi

pies robi co chce :D

Co to jest ? :

- w pokoju wczoraj bielutkia , świeżutko wyprana – dziś szarobura ; o nieszczególnym zapachu

- rano umyte , błyszczące – po jedenastej godzinie ; na tym - tony środka przeciwpożarowego – bynajmniej nie ze skrzyni ( czytaj – piach )

- w korytarzu – służąca do umiejscowienia tylnej części ludzkiego ciała przy niezwykle uciążliwym zajęciu jakim jest ; nakładanie obuwia - całkowicie i nieustannie zajęta

- itd... :roll: :roll:

Odpowiedzi w dolnej części postu – czytaj od tyłu :wink:

OCZYWIŚCIE TYLKO W DOMU !

Poza tym , mój pupilek ma manię wyższości ( przy swoim niepozornym wzroście to zrozumiałe ) – czego niedobór nadrabia wygrzewaniem miejsc na wysokościach : im wyżej tym lepiej :lol: :lol: – to jego doktryna życiowa odziedziczona po przodkach SHI-TZU ( według historii pełniły wartę przy świątyniach leżąc jak sfinksy na postumentach )

ODP: 1- atuzran , 2 – elenap , 3 - afos

Pozdrawiam domowym szczeknięciem 8)

Oczywiscie w domu.

Fakt sprzatac trzeba wiecej, a jak linieje to dostaje obledu, ale za nic nie wyslalabym jej do budy. Zeby ulatwic sobie zycie wprowadzilam pewne ograniczenia: pies nie wchodzi do sypialnie (no chyba ze rano, zeby sie przywitac :D ), nie wchodzi do lazienki (prawie nigdy) i nie wchodzi na kanapy i lozka (to juz kategorycznie przestrzegane). Poza tym jak jest bloto to wycieramy jej lapy w garazu (mala szczotka taka od kompletu szczotka + zmiotka- dziala to rewelacyjnie).

Co do psa i dzieci to wlasnych doswiadczen jeszcze nie mam. Ale mam znajomych, ktorzy maja 4 dzieci i 2 psy i nie stanowi to problemu, najmlodsze raczkuje obok psow i jest zdrowe jak ryba.

Znajomi, ktorzy do mnie przychodza, dziela sie z kolei na 2 rodzaje: albo klada dziecko na podlodze pomiedzy psem i kotem, albo nie pozwalaja psu sie zblizyc do dziecka. Ja popieram oczywiscie to bardziej wyluzowane stanowisko.

Pozdrawiam

Ja chcę, żeby był w domu, ale mąż już obmyśla budę. I nie wiem co pies wybierze dom czy budę extra-wypas? A może mąż też wybierze budę i zostanę sama w domu?

Co do brudzenia, to w pomieszczeniu gospodarczym (pomiędzy garażem, a domem) będziemy mieli (albo już mamy, bo miał być montowany) brodzik z przeznaczeniem głównie na mycie psich łap. Do tej pory w mieszkaniu jak miewałam psy (wakacyjna opiekunka) to w deszczowe dni pies po każdym spacerze lądował w wannie i tym sposobem miałam wannę super czystą i wydezynfekowaną (myta min. 3 x dziennie).

Na wszędobylską sierść nie mam sposobu. Jedynie tyle, żeby rasa była taka do fryzurowania, a nie linienia.

nigdy nie miałam psa i nie zechcę mieć, po pierwsze dlatego, że nieszczególnie pachnie, po drugie zostawia wszędzie kłaki, po trzecie brudzi, a ja naprawdę mam ciekawsze zajęcia niż sprzątanie po nim. AAA no i karma dla psa śmierdzi niemiłosiernie. A wiem to wszystko, bo teściowa ma takiego pupilka, którego całuje w pysk - bleeee

nigdy nie miałam psa i nie zechcę mieć, po pierwsze dlatego, że nieszczególnie pachnie, po drugie zostawia wszędzie kłaki, po trzecie brudzi, a ja naprawdę mam ciekawsze zajęcia niż sprzątanie po nim. AAA no i karma dla psa śmierdzi niemiłosiernie. A wiem to wszystko, bo teściowa ma takiego pupilka, którego całuje w pysk - bleeee

Hanula ale może tak do niej kiedyś powiedziałaś;

"pocałuj psa w nos"

Wzięła sobie to do serca i całuje....

Ojej przykro mi Aleksandrytko, że cie rozczarowałam, ale ponieważ nie mieszkam w domu tylko w mieszkaniu uważam, że pies w mieszkaniu to nieporozumienie. (Wracając do całowania psa w nos to czy mi się wydaje czy psy wąchają się wzajemnie pod ogonem?)

Do domu raczej też nie miałby wejścia no chyba w czasie mrozów i to tylko do wiatrołapu.

Jestem zbyt zmęczona by sprzątać jeszcze po psie.

Tak jak się spodziewałam - znakomita większość jest za trzymaniem w domu... No szczerze mówiąc jeszcze rok temu nie wyobrażałam sobie trzymania psa na zewnątrz. Jak to moje cudowne, ukochane etc, etc. na zimnie, w deszczu, samiusieńkie etc. etc... A dzisiaj... zrobiłam to, wywaliłam Borka out. No biorę go do środka jak zapowiadają minus dziesięć. Ale tylko do wiatrołapu!...

K