Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy trzymacie psy w domu?

kadra

czy trzymacie swoje psiaki w domu?  

248 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy trzymacie swoje psiaki w domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zamierzam mieć dobermany, a one nie nadają sie do ogrodu (brak długiego włosa). :wink:
Z jakiej hodowli bedziesz kupowala ?

zajmuję się z koleżankami adopcją tych psiaków i ratowaniem tych bezdomnych, wiec pewnie zasilę swoje grono dwoma "bidami". Zajrzyj do nas na stronke http://www.nadzieja-dobermana.pl

Jakbym kupowała, to raczej nie w Polsce :wink: Ale moje nie beda na wystawy tylko dla mojej przyjemności i do kochania, wyłacznie :wink:

A ty z jakiej masz swojego.

Się dołączę do wątku :wink:

Nasza Sonia (mieszaniec kaukaza) przez pół roku po adopcji nocowała na podwórku pod krzakiem bukszpanu, chociaż ma wygodna budę. Do domu, poza kilkoma przypadkami, za żadne skarby nie chciała wchodzić.

Gdy nadchodził koniec roku i odezwały się pierwsze fajerwerki Sonia uciekła do domu zaszywając się w najodleglejszym kącie.

Od tej pory regularnie nocuje w domu w naszej sypialni. Na szczęście nie wchodzi na łózko tylko grzecznie układa się obok. Najchętniej weszła by cała pod łózko, ale nie może bidula, więc chowa tam chociaż swój duzy łeb. :D Czasami odwiedza swoje posłanie.

Mika była szczeniakiem jak ją znaleźliśmy więc w naturalny sposób przyzwyczajona jest do spania w domu. Najczęściej zasypia na kanapie w salonie, a rano można ją znaleźć na pościeli w naszym łóżku "w nogach". :D

Ja nie mam psa wiec problem mnie nie dotyczy :)

Ale chcialam napisac ze slyszalam ze spokojnie mozna (oczywiscie nie wychuchane yorki czy ratlerki :)) jak nabardziej trzymac caly rok na dworzu . Oczywiscie pies musi miec ciepla bude no i moze nie w trzaskajace mrozy e etc. Ale tak normalnie - nawet w zime - mozna.

Tuyle tylko ze trzeba sie zdecydowac czy piec jest "ogrodowy" czy "domowy"

a nie tak ze dwa tygodnie w domu, trzy na dworzu a potem znow dom, potem znow pare dni na zewnatrz.

jak domowy to nie nocuje np. zima w budzie a jak ma bude czy kojec na zewnatrz to nie bierzemy co jakis czas do chalupy.

sa rozne rasy i czesc nadaje sie wylacznie do domu a czesc moze mieszkac caly rok w ogrodzie w ocieplanej budzie, chociaz na szczegolnie mrozne noce dobrze psa przeniesc chociaz do garazu, przedsionka etc

ja mam trojke podkolderzakow, ale to jamniki i beagle, one lubia byc duzo na dworze, ale spia na kocykach i pod kocykami, dosc normalne dla tych ras

dobierajac podlogi, kanapy i urzadzajac dom robimy to tak aby jak najlatwiej utrzymywalo sie porzadek, wlasnie rozwazamy jak urzadzic wejscie do salonu od strony ogrodu, zeby czesc blotka zostawala jeszcze na tarasie a niekoniecznie wchodzila razem z psami do domu

jak sie ma jednego psa proponuje nauczyc, ze przed wejsciem do domu wycierane ma lapy, wiele psow latwo sie tego uczy

siersci sie nie opanuje, nie ma co marzyc, po prostu odkurzacz musi chodzic czesciej niz tam gdzie nie ma zwierzakow

ale nasz swiat nie istnialby bez zwierzakow, na Swieta powinien dolaczyc kot :)

lubie psy. Chce mieć. Labradora najchętniej. Mowy nie ma że w domu ale o budę zadbam jak o swoją:)

A kilka postów wyżej pisałam o predyspozycjach fizycznych, psychicznych i psach rodzinnych :roll:

gabi - kolega chyba ma na celu lekka acz celowa prowokacje forumowego towarzystwa - tak wiec nie dawalabym mu satysfakcji :)

lubie psy. Chce mieć. Labradora najchętniej. Mowy nie ma że w domu ale o budę zadbam jak o swoją:)

A kilka postów wyżej pisałam o predyspozycjach fizycznych, psychicznych i psach rodzinnych :roll:

gabi - kolega chyba ma na celu lekka acz celowa prowokacje forumowego towarzystwa - tak wiec nie dawalabym mu satysfakcji :)

Oby...

Mateusz - proponuję kupić nowe łóżko :lol:

Bylo 1,60m , teraz jest 1,80 ... A ciagle jest to samo :roll: Tylko teraz ukladaja sie w poprzek :oops: :p

M.

nasze koty śpią z nami w łóżku. Mamy takie 160 i dla nas praktycznie nie ma już miejsca :evil: Rozumiem psy - duże są ale sierściuchy do tych małych należą. Nie wiem jak one to robią :o :roll:

Moje dwa psy leżą obok naszego łóżka bo już się z nami nie mieszczą :lol: :lol: :lol:

Nasz pies również mieszka w domu, ale nie lubi spać w łóżku.

Na szczęście :)

Uwielbia za to szafy. Mamy takie z drzwiami przesuwanymi, więc sam sobie otwiera i się w nich mości. Szczególnie mu odpowiada szafa z butami,

przeważnie wkłada nos do jakiegoś buta i śpi .

Zabawnie to wygląda, zwłaszcza gdy jest to but zimowy :)